avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ESTE NECESAR CA PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ESTE NECESAR CA PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI SA LOCUIASCA IN BLOCUL ASOCIATIEI?

Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani.

Este legal sa mai detina aceasta functie?

Precizez ca nu se implica in activitate, nu poate fi contactat, si-a schimbat numarul de telefon, iar numarul nou de telefon este la secret.

Orice problema se rezolva doar cu administratora asociatiei

Intrebare

Faptul ca presedintele asociatiei de proprietari a parasit asociatia, mutandu-se in alt cartier, poate fi motiv ptr schimbarea din functie?

Cel mai recent răspuns: gekoo75 , utilizator 08:04, 6 Martie 2021
Am intalnit si eu situatii limita: presedintele a fost legal ales.
Intre timp presedintele si-a instrainat (pe sest cum se spune) apartamentul fiului care locuieste in SUA.
Locatarii au aflat, neoficial, despre acest lucru si cer demisia presedintelui, mai ales ca e presedinte retribuit si i se cere sa dea si banii inapoi.

Acum, sunt instante care recunosc alegerea facuta de oameni.
Alte instante merg strict dupa lege si considera ca presedintele e fost proprietar deci nu mai poate sa fie membru al unei asociatii care se numeste a proprietarilor.

Dar vine presedintele si spune ca are procura de reprezentare a fiului din America.

Incurcata speta!

Si un mic post scriptum: am intervenit in aceasta postare pentru ca postare la zi a fost inchisa si s-a facut trimitere aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
NU exsita niciun text de lege de unde sa rezulte ca Presedintele Asociatiei trebuie sa fie proprietar in imobilul unde locuieste sau cel putin, eu n-am gasit, poate ni-l da cineva.
Cititi cele 3 pagini scrise pana aici si o sa vedeti ca presedintele poate fi ales doar dintre "proprietarii membri ai asociatiei". Asadar conform legii presedintele trebuie sa fie proprietarul uni apartament din acea asociatie, indiferent unde locuieste.
Bun si atunci la noi e o alta situatie...presedintele la noi trebuie schimbat si doreste copilul unor parinti care sunt proprietari in bloc, si el are domiciliul stabil tot la aceasi proprietate. El poate sa fie administrator, are sustinerea locatarilor.
bogdanA2012 a scris:
la noi e o alta situatie

Concret care e situatia?
.presedintele la noi trebuie schimbat

Daca spuneti dumneavoastra ca "trebuie" asa o fi. Schimbati-l!
doreste copilul unor parinti care sunt proprietari in bloc

Cum adica cineva isi doreste copilul altcuiva!?
el are domiciliul stabil tot la aceasi proprietate

Cine are domiciliul stabil la aceeasi proprietate, care proprietate si ce legatura are asta cu asociatia, presedintele...?
El poate sa fie administrator, are sustinerea locatarilor.

Care el? Comitetul executiv condus de presedintele asociatiei angajeaza un administartor, cu atestat in conditiile legii si nu se angajeaza administrator prin alegere in adunarea generala de catre locatari.

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul catalinm75 catalinm75 Buna seara! Un cetatean poate deveni presedintele unei Asociatii de Proprietari daca nu locuieste in imobilul respectiv? Adica, in bloc sunt 88 de ... (vezi toată discuția)