avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ESTE NECESAR CA PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ESTE NECESAR CA PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI SA LOCUIASCA IN BLOCUL ASOCIATIEI?

Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani.

Este legal sa mai detina aceasta functie?

Precizez ca nu se implica in activitate, nu poate fi contactat, si-a schimbat numarul de telefon, iar numarul nou de telefon este la secret.

Orice problema se rezolva doar cu administratora asociatiei

Intrebare

Faptul ca presedintele asociatiei de proprietari a parasit asociatia, mutandu-se in alt cartier, poate fi motiv ptr schimbarea din functie?

Cel mai recent răspuns: gekoo75 , utilizator 08:04, 6 Martie 2021
Pot sa fiu presedinte daca locuiesc in bloc de 15 ani dar apartamentul este pe numele socrilor? am buletinul la aceasta adresa si la financiar este declarat ca locuiesc eu cu sotul.
Cred că unul dintre cele mai sugestive răspunsuri este dat de Nicolae Stan, vicepreședintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța, care arată clar că președinte de Asociație de ... Proprietari (numele spune totul) poate fi doar persoana care dovedește că are acte notariale pentru un imobil din acea Asociație de Proprietari (imobil înscris în Cartea Funciară), conform Legii 230/2007, dar și să fi semnat Acordul de Asociere pentru a dovedi că este membru al acelei Asociații, conform art. 5-7 din aceeași lege.
CITEZ: „Aşa cere legislația privind funcționarea Asociațiilor de Proprietari, președintele trebuie să facă parte din Asociația pe care vrea s-o conducă și, mai mult, să dețină şi o proprietate tot aici. Iar legiuitorul, când a făcut legea, s-a gândit că oricând poate fi nevoie de intervenția celui care, de fapt, reprezintă Asociația din punct de vedere juridic, are semnătura. Nu administratorul este șeful Asociației, el e doar un angajat cu alte treburi” - ne-a explicat vicepreședintele UAP, care a ținut să precizeze că este la îndemâna Adunării Generale să-și schimbe președintele ori de câte ori consideră de cuviință.
[ link extern ]
mihaelapohoata a scris:

Pot sa fiu președinte dacă locuiesc în bloc de 15 ani dar apartamentul este pe numele socrilor? am buletinul la aceasta adresa și la financiar este declarat ca locuiesc eu cu soțul.

Cum ați putut fi președinta unei Asociații de ... proprietari, dacă dvs. nu erați proprietară în Asociația pe care vroiați s-o conduceți ? Cum ați dat dvs. în judecată pe cineva care e proprietar membru al Asociației cu drepturi depline ?
Dvs., ca președinte ne-proprietar, ar trebui să vi se ceară în Instanță anularea tuturor proceselor în care ați activat.
Citiți în sensul ăsta Legea 230/2007, art.5-9, să vedeți câte articole se încalcă dacă ați candidat și ați fost aleasă ca președinte într-o Asociație de Proprietari, fără ca dvs. să fiți proprietar, dar nici semnatar al Acordului de Asociere, ne-fiind nici măcar membru al Asociației pe care o ... conduceți !
Exact. Nu spune o spre că trebuie să fie din acel imobil sau proprietar. In cazul in care nu își mai poate exercita funcția atunci poate fi schimbat cu un interimar. Plus că elega sa schimbat

elga50 a scris:

Noi discutam aici dupa cum prevede legea nu manualul FAPR. Manualul este o recomandare si atat.

Presedintele asociatiei trebuie sa fie proprietar al unui imobil din asociatie, dar el poate locui si la alta adresa. Proprietarii decid daca aceasta situatie nu-i deranjeaza, nu FAPR-ul.

In cazul in care presedintele nu-si mai indeplineste atributiunile, atunci el poate fi schimbat, in prima instanta, prin numirea in comitet a unui interimar din randul membrilor comitetului (in speta vicepresedintele) si apoi se organizeaza AG in cel mai scurt timp pentru ca proprietarii sa reintregeasca numarul membrilor comitetului si, intre altele, sa-si aleaga si presedintele asociatiei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul catalinm75 catalinm75 Buna seara! Un cetatean poate deveni presedintele unei Asociatii de Proprietari daca nu locuieste in imobilul respectiv? Adica, in bloc sunt 88 de ... (vezi toată discuția)