Pentru ca cel de-al doilea loc de munca va poate da posibilitatea sa beneficiati de somaj ... un c.i.m. cu tip partial de 4 ore/zi va poate asigura stagiul minim de cotizare la somaj - 12 luni in ultimele 24 de luni - ... calculul matematic indica exact 12 luni de stagiu daca lucrati 24 de luni.
Insa este optiunea dvs .. eu doar mi-am spus parerea.
@danabode, va avea ambele locuri de munca oricum. Are o dilema in ceea ce priveste alegerea functiei de baza. Are relevanta functia de baza in privinta primirii indemnizatiei de somaj, daca ar fi cazul??
Adica, in situatia in care va lucra incepand de acum, in urmatorii 2 ani la cele doua locuri de munca(si la cel de doua ore si la cel de patru ore) cu functia de baza la locul de munca cu doua ore ar impiedica-o acest lucru in privinta primirii indemnizatiei de somaj, daca ar fi cazul?
Din cele precizate de dvs, inteleg ca e bine sa aiba locul de munca de 4 ore pentru ca acesta i-ar asigura stagiul de cotizare necesar obtinerii indemnizatiei de somaj, dar @danabode nu are de ales intre cele doua locuri de munca ci are de ales la care din ele sa isi stabileasca functia de baza.
In ce sens influienteaza functia de baza primirea indemnizatiei de somaj, repet, daca ar fi cazul?
@danabode, daca nu exista o prevedere legala pe care colegul nostru sa o precizeze, si care sa relateze faptul ca stagiul necesar obtinerii indemnizatiei de somaj este obligatoriu a fi efectuat in cadrul unei functii de baza, atunci recomandarea mea ramane aceeasi; asadar parerea mea este ca puteti alege linistita functia de baza la locul de munca cu 2 ore.
Poate ii spuneti si cum va realiza stagiul de cotzizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni daca are un c.i.m. cu timp partial de2 ore/zi ?... nu cred ca in mesajele mele am spus ca exista o baza legala .. data viitoare nu mai rastalmaciti cuvintele ...si nici nu am spus ca este obligatoriu sa aleaga c.i.m. cu 4 ore/zi ...
Un c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi inseamna un stagiu de cotizare la somaj de 48 de luni , iar legea prevede ca stagiul se calculeaza pe o perioada de maxim 24 de luni ...
Se pune problema alegerii functiei de baza, in postarile dvs nu se regaseste nicaieri expresia \"functia de baza\".
Intrebarea este despre alegerea functiei de baza si nu despre alegerea unuia dintre cele doua locuri de munca.
Cu tot respectul, dvs ori nu intelegeti intrebarea pusa: \"unde sa aleg functia de baza si de ce?\" ori nu doriti sa recunoasteti ca alegerea functiei de baza intre doua locuri de muncanu are nici o legatura cu conditiile primirii indemnizatiei de somaj - unde se pune problema indeplinirii stagiului de cotizare, iar asiguratul plateste contributia de somaj la contractul de munca cu 4 ore chiar daca acela nu este contractul de munca la functia de baza.
Nu rastalmacesc cuvintele nimanui.
Solicit sa-mi precizati doar, de ce o persoana care are doua locuri de munca dintre care unul cu doua ore si unul cu patru, iar cel cu doua este locul de munca unde acea persoana are si functia de baza, nu ar putea avea dupa doi ani de lucru in aceste conditii, indemnizatie de somaj??
\"Poate ii spuneti si cum va realiza stagiul de cotzizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni daca are un c.i.m. cu timp partial de2 ore/zi ?...\"
Da, ii spun:
@danabode,
1. daca in urmatorii doi ani va veti pastra ambele locuri de munca, puteti sa primiti indemnizatia de somaj chiar daca veti avea in aceasta perioada functia de baza la locul cu doua ore.
2. daca vreodata in acest timp, veti fi nevoita sa renuntati la unul din aceste doua locuri de munca, si veti avea sansa sa alegeti, atunci, da, e bine sa alegeti sa pastrati locul de munca cu 4 ore; acesta v-ar putea asigura stagiul necesar primirii indemnizatiei de somaj - caz in care nu se mai pune problema alegerii functiei de baza, pentru ca functia de baza ar fi implicita iar intrebarea dvs nu si-ar mai avea rostul.
@freeelis, nu vorbim de alegerea contractului pe care tot o precizati in postarile dvs, vorbim de alegerea functiei de baza intre doua locuri de munca.