avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Functia de baza
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Functia de baza

Buna

Am o nelamurire in ceea ce priveste functia de baza.
Sunt angajata la o societate comerciala cu un sfert de norma(2 ore pe zi), unde am un salariu brut de 400 lei.Totoddata am mai gasit un job la o alta societate, unde o sa fiu angajata cu jumatate de norma cu un salariu brut de 375 lei.
Intrebarea mea este, unde ar trebui sa-mi declar functia de baza si de ce?
Cel mai recent răspuns: danabode , utilizator 13:41, 11 Martie 2013
Daca lucrez la doi angajatori diferiti, doar de acolo de unde sunt cu functie de baza se platesc contributiile sociale si de sanatate, sau din amandoua locurile?

Multumesc
Contributiile si impozitele datorate statului pentru salariu primit se platesc de catre ambii angajatori .
Multumesc pentru raspuns. Dar atunci de ce numai dupa 24 de luni se poate primi indemnizatie de somaj, practic orele de la cele 2 locuri de munca se cumuleaza,nu?
Pentru somaj va trebui un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni ... acest stagiu minim este calculat la un program de 8 ore/zi ..

In cazul unui c.i.m. cu 4 ore/zi .. stagiul minim este realizat intr-o perioada de 24 de luni.

In cazul unui c.i.m. cu 2 ore/zi ... stagiul minin este realizat intr-o perioada de 48 de luni ... ceea ce nu are baza legala.

art.34 din Legea nr.76/2002:
(1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.


Va multumes pentru ajutor.

O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu 4 ore myr myr daca sunt la un program de 4 ore pe zi ce dezavantaje voi avea in caz de ,boala,somaj,pensionare?patronul sa nu plateasca la stat ,imi zice ca nu ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj contract partial munca 12 ani si 8 luni norma intreaga ykyb27 ykyb27 Buna seara, am lucrat 8 luni cu norma intreaga, 8 ore/zi, iar restul de 16 luni cu norma partiala de 2 ore/zi, am o vechime neintrerupta de 12 ani. Pot ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichete de masa in cazul contractelor cu timp partial Cseh Katalin Cseh Katalin Citind legea tichetelor de masa nu am gasit nici un nici un articol care sa conditioneze acordarea tichetelor in cazul contractelor de munca cu timp partial. ... (vezi toată discuția)