avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri din activitati cu cod CAEN 7022 si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri din activitati cu cod CAEN 7022 si 6622

Buna ziua,

Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in afaceri si management) poate trece la impozitul de 3%? Dar o firma care are codul 6622?
Cel mai recent răspuns: danxkx , utilizator 12:43, 22 Aprilie 2013
Nu exista aceasta optiune. Conform art.112^2 alin.(3) din Codul fiscal,pentru anul 2013,persoanele juridice platitoare de impozit profit la data de 31.12.2012,erau obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor incepand cu data de 01.02.2013, daca indeplineau cumulativ conditiile prevazute la art.112^1,inclusiv cea de la art.112^2 alin.(6),la care faceti referire.
ce parere aveti acum?!

Nu sunt obligate să aplice acest sistem de impunere persoanele juridice române care:

- desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
- desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
- desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.

:coffee:
Exact asta spun. Daca in CF se spune ca "NU SUNT OBLIGATE" inseamna ca exista posibilitatea optiunii. Oricum luni ma voi duce la Finante sa vad ce explicatie mi se va da si o voi prezenta aici. Astept in continuare parerile dvs.
Eu spun ca nu sunteti obligata.
Sa ne spuneti raspunsul de la finante.
Succes!
Eu am impresia ca nu vorbim de acelasi cod fiscal...maine ma duc la finante si va comunic raspunsul.

Alte discuții în legătură

microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% pentru firme de consultanta? calin1973 calin1973 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o firma cu domeniu de activitate \\"consultanta pentru afaceri si management\\" cod CAEN 7022 exista sau nu ... (vezi toată discuția)
Trecerea la impozit pe venit a firmelor cu ca Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am solicitat un raspuns la Anaf pentru spetza mea, citez: ,,Societatea are ca obiect principal de activitate ,, Comert cu amanuntul prin ... (vezi toată discuția)