avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluare imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluare imobil

Cum se evalueaza o casa de catre un expert(ptr proces jud.a cerut evalurea case in vedere stabilirii cotei si a iesirii din indiviziune)la piata actuala? se tine cont si de vechimea imobilului(peste 20 ani)ca nu are inbunatatiri?cum se procedeaza ? ma sperie gandul ca o v-a evalua la cat nu face:( cum se procedeaza in astfel de cazuri?multumesc
Atunci cand se face evaluarea unei proprietati imobiliare , expertul evaluator are la dispozitie mai multe metode de evaluare -- metoda costurilor , metoda comparatiei directe , metoda capitalizarii veniturilor, etc....El isi va alege metodele pe care le considera adecvate evaluarii respective. Puteti cere un expert parte daca va este teama ca valoarea poate fi foarte mare sau mai mare decat credeti dvs ca valoreaza proprietatea.
Multumesc mult pentru raspunsul unui expert evaluator!!!! Ce intelegeti totusi prin "a cere un expert parte"? Pentru ca da, intr-adevar mi-e teama de o supraevaluare, deoarece vad ca la agentii preturile sunt mult mai mari decat la anunturile particulare. Tare mi-e teama, sper ca nu va supar, ca agentiile incearca sa traga din nou preturile in sus.
Adica solicitati instantei numirea unui expert parte......pe care il puteti identifica d-voastra. Vorbiti cu un expert judiciar care va poate evalua proprietatea. Probabil cea mai indicata metoda de evaluare in cazul d-voastra e metoda comparatiei dar expertul va va sfatui in acest sens. Bafta.
Va multumesc pentru raspuns. Asa voi proceda. O zi buna.
Vad ca v-a lamurit dna avocat in ceea ce priveste expertul parte.
Cat despre ridicarea preturilor de catre agentiile imobiliare , dvs trebuie sa aveti in vedere ca unele agentii pun preturi mai mari decat cere proprietarul tocmai cu ideea ca se porneste de la o negociere de pret care va scadea pretul spre ceea ce doreste vanzatorul . Insa in perioada actuala nu cred ca mai este cazul deoarece si asa se fac tranzactii destul de putine, o ridicare de pret nu ar face decat sa dispara orice cumparator interesat!

Alte discuții în legătură

Cum procedeaza evaluatorul? Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua, as vrea sa stiu cum procedeaza un evaluator atunci cand vine sa evalueze un apartam aflat in partaj. In baza de impozitare de la Finante acest ... (vezi toată discuția)
In atentia avocatiilor pledanti: confuzia intre notiuni. denaturarea realitatii. valabilitatea raportului de expertiza judiciara. legalmgm legalmgm O prima consecinta a confuziei intre notiunile de \"valoare de circulatie\" si cea de \"valoare de piata\". Statistic vorbind, avocatii pledanti au observat ... (vezi toată discuția)
Notiunea de "valoare de piata" in acceptiunea standardelor nationale si europene legalmgm legalmgm B. Standardele Internaţionale de Evaluare (International Valuation Standards Committee, 12 Great George Street, London, United Kingdom, SW1P 3AD, ... (vezi toată discuția)