avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie "de buna voie" sau daca nu concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie "de buna voie" sau daca nu concediere disciplinara

cum poate comisia de disciplina sa stabileasca obiectiv gravitatea actiunii mele? cine stabileste sanctiunea? comisia sau angajatorul? in cazul in care daca nu am ales demisia de "buna voie" si un alt post in loc ci am ales cercetarea disciplinara, care sunt sansele de concediere cand stii foarte clar de la inceput ca alegand comisia ti s-a spus ca se va incheia cu desfacerea contractului de munca disciplinar?

imi raspunde si mie cineva????????????????:worthy:
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
minim, utilizator
"Care sunt sansele de castig" ?
Intrebarea este oarecum ... evaziva. Sansele cresc proportional cu gradul dvs de nevinovatie...
Oricum, mai intai trebuie facuta cercetarea disciplinara prealabila, unde veti avea posibilitatea sa sustineti toate apararile in favoarea dvs, sa oferiti toate probele pe care le considerati necesare si sa fiti asistat, la cerere, de un reprezentant al sindicatului al carui membru sunteti.
In lipsa ei, presupunand ca vi se va aplica sanctiunea cea mai grava, instanta va constata nulitatea absoluta a deciziei de desfacere a contractului de munca si va dispune reintegrarea in functie.
Este bine de stiut si faptul ca in cauzele pe dreptul muncii sarcina probei revine angajatorului. Cu alte cuvinte, el va trebui sa dovedeasca netemeinicia acuzatiilor dvs si nu invers.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
dana2space, utilizator
si daca se emite dispozitie care nu contine motivele pentru care se propune suspendarea pana la finalizarea anchetei ce este de facut in acest caz?
si daca se emite dispozitie care nu contine motivele pentru care se propune suspendarea pana la finalizarea anchetei ce este de facut in acest caz?
Conform art 52 C. mun. "contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii"

Motivul este chiar cercetarea in sine.
dar data prezentariii la comisiei de disciplina este 27.02. se poate dispune suspendarea pana atunci?

art.264 "Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) suspendarea contractului individual de muncă pentru o perioadă ce nu poate depăşi 10 zile lucrătoare;

art. 267 1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii de la fostii angajati??? lilianaG lilianaG deoarece am lipsit o perioada mai lunga din tara mi-am lasat sc pe mana unor oameni care s-au dovedit a fi nu tocmai seriosi ,cum ar trebui sa procedez ptr a ... (vezi toată discuția)