avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa

Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu partea laterala a masinii indoind aripa dreapta si rupand oglinda apoi a cazut in strada si a fost lovit de a doua masina. In aceasta situatie as dori sa stiu ce ar putea pati sotul meu?

Cel mai recent răspuns: florifs , utilizator 08:13, 14 Martie 2013
Fiecare persoana trebuie sa plateasca pentru deciziile pe care le ia, nu pentru deciziile celor din jur.
Sotul dumneavoastra nu o sa pateasca nimic. A savarsit o fapta penala din culpa, dar fara a savarsi o infractiune. Avem un caz fortuit, cauza care inlatura caracterul infractional al faptei. daca doriti puteti contribui financiar la cheltuielile de inmormantare, dar nu vi se va impune o astfel de obligatie.
Multumesc pentru lamuriri.
In situatia aceasta se intocmeste dosar penal soferului sau ii apare in cazier fapta?
Va fi intocmit dosar de cercetare penala. Un om a murit si trebuie cercetat cazul indeaproape. Nu se poate stabili vina in 5 minute ca la un accident fara victime.
In baza celor declarate de dvs la finalizarea cercetarilor sotul dvs va fi gasit nevinovat. Nu ii va ramane nimic pe cazier.
Dar asta depinde de foarte multe lucruri spre exemplu conteaza foarte mult viteza cu care sotul dvs circula.

Alte discuții în legătură

Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto ContSters271857 ContSters271857 in urma unui accident rutier anul 2007,luna 3 ziua 2- expertiza tehnica judiciara,....circulatia se desfasura in conditii de vizibilitate specifice zorilor ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)