Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu nu apar decat ceea ce prevede legea, si oricat as incerca, nu vad decat "Profesia de avocat se exercită numai de avocaţii înscrişi în tabloul baroului din care fac parte, barou component al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, denumită în continuare U.N.B.R. Constituirea şi funcţionarea de barouri în afara U.N.B.R. sunt interzise. Actele de constituire şi de înregistrare ale acestora sunt nule de drept."
Apoi, comparatia cu colegiul medicilor e chiar foarte pertinenta, pentru ca si colegiul si baroul sunt organizatii profesionale, cu drept propriu de reglementare in interiorul profesiei si investite si cu atributia aplicarii sanctiunilor disciplinare.
Cat despre barourile din alte tari, va asigur ca exista, indiferent daca si cum se da examen (banuiesc ca oricum nici de CCBE nu stiati, dar iata ca este). In plus, cum spuneam si mai sus, organizarea si taxele nu sunt un motiv pentru incalcarea legii.
Exemplul dat de tine cred ca este nerelevant , pentru ca avocatura nu este prostitutie .
Practic baroul lui Bota este perfect legal , si existenta lui deranjeaza .
Si baroul traditional este tot asociatie ! :)
Stimata Domnisoara, in Rusia sunt cinci barouri, in Anglia , Germania, Franta exista barouri ,,paralele" si nu am vazut atatea lupte pentru a -i elimina pe ceilalti. Asta tine chiar de esenta profesiei liberale!
Ce mi se pare curios tine de atitudinea justitiei, spre exemplu un avocat din baroul ,,celalalt" face cerere sa intre in Baroul traditional ( respinsa evident de catre barou) iar Curtea de Apel ii da castig de cauza!
Bota a declarat că, în 1948, a fost emis un act normativ de desfiinţare a barourilor existente la acea dată. După această lege, nu a fost dată o alta care să specifice înfiinţarea Barourilor Tradiţionale. Si atunci cum functioneaza acestea? Ma intreb si eu!
romania inedit a scris:
Exemplul dat de tine cred ca este nerelevant , pentru ca avocatura nu este prostitutie .
Practic baroul lui Bota este perfect legal , si existenta lui deranjeaza .
Si baroul traditional este tot asociatie ! :)
Eu nu stiu cum poti decreta chestii de genul "e legal" fara niciun argument inafara de "exista". Si prostitutia exista, deci pe linia ta de argumentare inseamna ca e legala.
In al doilea rand, baroul "traditional" nu este asociatie, prin asociatie intelegand o entitate infiintata potrivit OG nr. 26/2000.
Daca baroul " traditional " nu este asociatie , inseamna ca baroul traditional nu este nimic ? :O