Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Ne aflam intr-o tara in care "liberal" e perceput ca "asa cum vrea muschii mei".
@ Diana: Nu contest ca poate ai dreptate, dar daca se stabilesc pe undeva onorarii minimale, atunci e o aberatie care nu trebuie incurajata.
@ romania inedit: Nu inteleg ce relevanta are hotararea respectiva. Ea nu aduce nicio taxa in plus.
Cred ca este clar ca onorariile minime nu mai exista decat poate unde au ramas ca practica. Asa ceva nu este reglementat in prezent.
Uniunea notarilor publici nu e asociatie, asa cum nu e nici baroul. Asociatiile se infiinteaza in baza OG 26/2000, la judecatorie. Asociatiile profesionale, daca vrei sa le numim asa, sunt TOATE infiintate prin lege, deoarece sunt institutii de interes public.
Dar baroul asa zis traditional nu are lege de infiintare
Eu cred ca sunt monopoluri , nu institutii de interes public .
Daca erau institutii de interes public , nu monopoluri , numarul notarilor nu era limitat
Pentru ca nicio instanta nu are documentele de infiintare are barourilor traditionale , iar calitatea de avocat definitiv se dobândeşte conform art. 19 alin. 1, 2, 3 din Legea nr. 51/1995, republicată , asta inseamna ca pot exista mai multe barouri , daca sunt indeplinite conditiile legale .
Consider ca baroul traditional are mai multi membri din acelasi motiv pentru care cea mai mare parte a cetatenilor sunt declarati ca fiind crestini ortodoxi , chiar daca ei nu au fost niciodata la biserica .