avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? Diferente ? Avantaje ?

Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ?
Functioneaza in paralel ?
Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul din Barouri ?
De ce sa nu-l aleg pe celalalt ?
In ce localitati sunt constituite Barourile Bota ?
Profeseaza fara probleme acestia ? In ce localitati ?
am si eu o intrebare...se tot aud zvonuri cum ca cele 2 barouri ar fuziona....este posibil asa ceva?
Dupa tot ce s-a scris aici imi vine greu sa cred ca ati pus aceasta intrebare!

Fuzionarea este exclusa intrucat Baroul Bota functioneaza ilegal. Iar un avocat, ca sa-si poata desfasura activitatea potrivit Legii nr. 51/1995 trebuie sa dea concurs, respectand termenele si conditiile impuse de acest act normativ.
E greu sa fii obiectiv in cazul barourilor paralele, mai ales daca esti inscris intr-unul dintre barourile traditionale, iar daca esti tinar ai si muncit destul de mult pentru acest statut.

Daca e sa fim obiectivi barourile lui Bota nu sunt tocmai in afara legii. Pina acum nici unul dintre acesti avocatii paraleli... nu a fost condamnat pe 281 C.P (exercitarea fara drept a unei profesii) desi nu au dus lipsa de plangeri penale. Exista si decizii ale ICJ care au mentinut solutiile de achitare sau rezolutiile de NUP si care confera o oarecare legitimitatate acestor barouri. (interesante motivarile)

Problema cu aceste barouri ale lui Bota e de PERSPECTIVA. In viitorul apropiat cel mai probabil se va transa printr-o lege definitiv problema, si cu siguranta va fi in defavoarea acestor barouri. Deja s-au facut ceva modificari prin OUG nr. 159/2008 sa vedem cum reactioneaza instantele.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
o_mores, utilizator
Fuziunea celor doua barouri este exclusa!
Reprezentantii organelor profesiei nu accepta nici sa fi in aceiasi camera cu dl. Bota (am asistat personal la o discutie d genul "vine el plecam noi"), cum ar putea sa accepte fuziunea?

Ce parere aveti despre faptul ca in Baroul Bota figureaza ca avocati activi, magistrati si cadre de politie? Oare acestia nu trebuiau sa inceteze starea de incompatibilitate???

Mai mult decat atat, pot trage concluzia ca nici Baroul Bota nu este foarte sigur de "legalitatea sa" atat timp cat copiaza ca format documentele "Barourilor traditionale" incercand astfel sa "se piarda in multime". B-)
buna, in legatura cu cele scrise trebuie sa fac si eu o mentiune...cunosc un avocat care a intrat in baroul traditional acum cativa ani dand admitere si definitivat conform regulilor...doar ca mama sa este judecator, si i-a pus toate pilele necesare pentru a putea intra fara sa fi invatat ceva ptr admitere...deasemenea la definitivat la fel...tipul e o nulitate, lenes si plin de tupeu, ca deh...mama sa e cine e...bineinteles ca nu practica avocatura ci doar o freaca pe langa diferiti avocati gasiti de mama judecator...acum intreb si eu....care e diferenta dintre acest domn avocat si unul care apare in baroul lui bota? sa fie El mai competent si mai "legal" ? nu cred...eu am terminat anul acesta facultatea de drept la univ Cuza de stat din Iasi si am muncit pe rupte ptr. licenta...nu am dat admitere la baou ptr ca ma bate gandul sa dau la bota admitere si sa vad ce iese...andreea

Alte discuții în legătură

Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)