avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DATORII LA INTRETINERE LA APARTAMENT IPOTECAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DATORII LA INTRETINERE LA APARTAMENT IPOTECAT

Buna dimineata!!!
La o asociatie de proprietari exista o restanta destul de mare,la un apartament care este ipotecat la o banca,in urma unui credit luat de proprietari.
Unul dintre proprietari(sotul) nu locuieste de ani buni in imobil,adresa lui fiind necunoscuta.
In apartament locuieste sotia,care e pensionara, cu fica ei,fara venit in prezent.
Somatiile au fost intodeauna intocmite pe numele ambilor proprietari,la adresa unde exista apartamentul.
S-au platit sume din debit dar niciodata in totalitate,dar acum de anul trecut,nu s-a mai platit nici un leu.
Ce sanse ar fi daca actionam proprietarii in instanta??

Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:55, 5 Iunie 2013
Asa ar trebuii,administratorul inseamna manager,dar ei hotarasc,dupa cum stiti stampila nu o detine administratorul,tot ce s-a scris mai sus le-am spus de ani buni,dar oamenii se mai feresc,ba gasesc masina zgariata,ba rotile sparte,o oglinda,...etc...asa ca ii urnesti greu,
ca sa nu mai vorbesc de semnatura.
In speranta ca vor citii pe forum,aici,isi vor da concursul.
Am mai deschis discutie anul trecut,pe alta tema,dar nu am avut succes,raspunsul a fost sec:la noi asta se hotaraste.Nu mai vorbesc de contracte(tip) de munca sau de viramente catre stat.
Multumesc pentru postari.
scrichy a scris:

Asa ar trebuii,administratorul inseamna manager,dar ei hotarasc,dupa cum stiti stampila nu o detine administratorul,tot ce s-a scris mai sus le-am spus de ani buni,dar oamenii se mai feresc,ba gasesc masina zgariata,ba rotile sparte,o oglinda,...etc...asa ca ii urnesti greu,
ca sa nu mai vorbesc de semnatura.
In speranta ca vor citii pe forum,aici,isi vor da concursul.
Am mai deschis discutie anul trecut,pe alta tema,dar nu am avut succes,raspunsul a fost sec:la noi asta se hotaraste.Nu mai vorbesc de contracte(tip) de munca sau de viramente catre stat.
Multumesc pentru postari.

Chiar nu inteleg la ce va referiti (si de felul meu sunt intelegator, asa imi place sa cred). Ce e asa de complicat sa faceti o cerere la OCPI pentru inscrierea privilegiului? Ce alte semnaturi si hotarari va mai trebuiesc? Odata inscris privilegiul sunteti la adapost in cazul in care banca trece la executarea creantei sale.
Si inca ceva ... atentie mare la "i"-uri!
Buna ziua,

Vin si eu in fata dvoastra cu o situatie oarecum similara. In imobilul nostru avem un proprietar care are apartamentul grevat de ipoteca in urma unui credit bancar. A fost dat in judecatade asociatie, sentita definitiva pentru executare silita si recuperarea prejudiciului . Din pacate administratorul a dorit sa mai recupereze o suma de bani care nu a fost inclusa ca si cheltuieli de judecata si a fost deschis un nou prpces. Spun din pacate pentru ca acest lucru intirzie foarte mult procedura de executare, ne-am fi asumat acea suma.

Intrebare: daca (pentru ca nu stim daca s-a intimplat asta, administratorul nu este prea transparent) privilegiul imobiliar a fost inscirs in cartea funciara ulterior ipotecii, cine are prioritate la recuperarea datoriilor- banca sau asociaita?

va multumesc
Banca-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Procedura de recuperare a restantelor de la proprietari restantieri pentru apartamente ipotecate in cazul in care banca a solicitat executarea silita. Mariussnm Mariussnm As dori sa stiu daca, prin prisma legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari are prioritate fata de alti creditori la recuperarea restantelor chiar daca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)