avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil la varsta de 18 ani (infiere)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil la varsta de 18 ani (infiere)

Buna ziua.Eu sunt recasatorita.Anul acesta copilul meu face 18 ani si vreau sa ii schimb numele,sa treaca pe numele sotului actual.Intrebarile mele sunt :
1.pot sa fac cerere catre tribunal inainte sa impineasca varsta de 18 ani ?
2.care sunt pasi sa mearga procedura mai repede ca la examenul de bacalaureat sa aiba numele schimbat ?
3.care sunt actele necesare pentru a incepe procedura ?
4.Specific ca fostul sot nu a fost de acord sa schimb numele copilului si am auzit ca la majorat copilul isi poate schimba numele la cerere.
Multumesc !
Buna seara.Nu am stiut ca schimbarea numelui si adoptia sunt doua lucruri total diferite.Cu actualul sot suntem impreuna de noua ani,legal de sase ani.Sotul a vrut de cand ne-am cunoscut sa imi adopte fiul,sa fie copilul lui,dar nu a vrut fostul,(tatal biologic) sa isi de-a acordul.Fiul meu vrea de mult sa isi schimbe numele,dar...Am inteles ca se poate face schimbarea de nume si adoptia dupa impinirea varstei de 18 ani fara sa mai fim nevoiti sa cerem acordul fostului sot.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare administrativa nume copil si/sau adoptie sonia2011 sonia2011 Sunt mama unui copil minor de aproape 7 ani rezultat dintr-o relatie (nu casatorie). Tatal biologic nu a dorit copilul si nici nu a dorit sa il recunoasca, ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al uni minor după divort Mni1992 Mni1992 Bună ziua am și eu o întrebare sunt divorțată de fostul soț de 4 ani, avem o fetita care acuma are 5 ani și as vrea sa o trec pe numele meu de fata sau ... (vezi toată discuția)