avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Licenta de transport valabila din 5.03.2013
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Licenta de transport valabila din 5.03.2013

Buna ziua,
Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta?
Masina este folosita pentru aprovizionarea propriului magazin(societate cu raspundere limitata -S.R.L.)
Cel mai recent răspuns: udibu , utilizator 05:39, 22 Februarie 2014
DUMNEAVOASTRA NU AVETI NEVOIE DE LICENTA CACI NU DESFASURATI "TRANSPORT CONTRA COST"

ART. 18
Prevederile privind accesul la transportul rutier in cont propriu se aplica intreprinderilor care efectueaza operatiuni de transport rutier in cot propriu cu vehicule rutiere a caror masa totala maxima autorizata, inclusiv remorca/semiremorca, depaseste 2,4 tone.

ART. 20 (1) Pentru a efectua transport rutier în cont propriu, întreprinderile trebuie să fie înregistrate în Registrul electronic naţional al întreprinderilor care efectuează transport rutier în cont propriu, ţinut de autoritatea competentă.

In concluzie, ordonanta introduce obligativitatea inscrierii in acest Registru si pentru intreprinderile care efectueaza operatiuni de transport propriu cu autovehicule ce au o masa totala maxima autorizata mai mare de 2,4 tone.
Buna ziua, desi oarecum legea e destul de clara particularitatile fiecaruia sunt diferite.Va rog sa ma consiliati daca am sau nu nevoie de aceasta liceenta. Detin o autobasculanta de 3.5t inregistrata pe pers fizica pe care o voi folosi din pacate doar pt a tracta un utilaj mini-incarcator.
Lucrarile cu mini-incarcatorul sunt contra cost, doar pt a tracta mini incarcatorul pe o platforma de 2.5 t am nevoie de aceasta aberanta liceenta ? Mentionez ca mini-incarcatorul este tot proprietatea mea . Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
sury123, utilizator
Buna ziua.
Am doua firme.pe firma X am facut licenta de transport si firma respectiva are in proprietate un camion.
Intrebarea mea este daca licenta de transport se poate "transfera" din firma X pe firma Y si cum pot sa dau camionu fara sa-l inscriu pe numele firmei Y ?
Buna ziua !
Licenta comunitara si copiile conforme ale acesteia sunt documente nominale ale operatorului de transport si nu sunt transmisibile . Aveti nevoie de licenta si pentru firma Y , pentru a avea posibilitatea desfasurarii activitatilor prin aceasta societate . In ceea ce priveste autovehiculul firmei X , puteti intocmi contract de inchiriere , prestari servicii , etc . cu firma Y .
Nu aveti nevoie de licenta,pentru ca nu va luati Dvs insuvi bani pentru transportul acelui utilaj, ce se intampla cu utilajul dupa transport nu influenteaza obligatia de a avea sau nu a avea licenta. Trebuia sa aveti licenta daca acel utilaj era al altcuiva si percepeati bani pentru transport.

Raspunsul se adresa domului proprietar al uni utilaj pe care il transporta cu autobasculanta proprie,respectiv Sury123.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
mikenzo, utilizator

Alte discuții în legătură

Transport marfa! tuddyann tuddyann Salut!Detin o masina de 3,5 t.Vreau sa car marfa(legume) varului meu la piata! ce acte sunt necesare pentru a transporta corect fara a avea probleme cu ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport geopop3 geopop3 OUG 11/2013.............., nu inteleg!!! daca eu persoana fizica, detin o autoutilitara cu masa sub 3,5 tone, sunt obligat sa detin licenta de transport?? Nu ... (vezi toată discuția)
Licenþã pentru autoutilitare sub 3,5t, atestat soferi - legalitate mmna mmna buna ziua societatea noastra detine cinci autoutilitare sub 3,5t doua sunt in leasing iar trei sunt proprietate si facem transport in cont propriu.din luna mai ... (vezi toată discuția)