avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit banii inapoi am facut o hartie intre noi pe care mi-a semnat-o in care recunostea imprumutul si avea inca un an la dispozitie sa-mi dea banii, nu mi i-a dat iar dupa un an jumatate iar mi-a semnat o hartie ca-mi da banii intr-un an. Individul nu are proprietati, nu am ce sa execut la el. Il dau direct in judecata fara notificare cu data actuala sau sunt suficiente cele din urma cu jumatate de an. Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai eficienta. Si cum as putea sa scot banii de la un individ care nu are proprietati...
Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 10:23, 30 Ianuarie 2015
Chiar daca aveti dovada ca i-ati dat si chiar daca dreptul dvs nu-i prescris, nu aveti de unde sa-i recuperati daca ala nu are nici bunuri, nici venituri.
Data vitoare daca mai imprumutati, luati si garantii.
Scrie asa: la data prezentului inscris subsemnatul ..x..datoreaza cu titlu de imprumut catre ..y..suma...z.. pe care ma oblig sa-l restitui in termen de 12 luni. In caz contrar ma oblig sa platesc penalitati in valoare de 0.15% pe zi pana la data restituirii integrale a imprumutului. Este datata cu 7 noiembrie 2010. Iar de anul trecut am niste e-mailuri de la aceasta persoana prin care imi specifica faptul ca s-a angajat si ca o sa-mi dea prin banca in fiecare luna bani.
Ce garantii sa cer la momentul ala daca individul si eu formam un cuplu? Mie nu-mi vine sa cred ca justitia romana nu are solutii pt astfel de cazuri, dar sunt legale astfel de imprumuturi.
Doamna, va rog sa nu fiti suparata daca rasounsurile nu sunt tocmai cele pe care le asteptati.

Aveti sanse mari ca Instanta sa nu considere prescris dreptul dvs de a cere executarea silita a fostului partener de cuplu.

Mergeti si vorbiti cu un executor care are sediul in localitatea unde domiciliaza dl respectiv, sau cel putin in circumscriptia Curtii de Apel de la domuciliul sau.
Ideea principala este ca nu aveti cum sa obtineti banii respectivi daca nu munceste sau nu are bunuri in proprietate.
Va rog sa nu ma intelegeti gresit. Nu ma supara raspunsurile nimanui, dimpotriva ma ajuta sa ma luminez. Supararea mea este la adresa individului. A profitat de intelegerea mea vreau si sa fie pedepsit daca nu-mi da banii. Sub o forma sau alta ca sa nu mai faca si altor femei asa ceva.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii sergiu007sergiu sergiu007sergiu Buna am si eu o problema.Acum o luna am imprumutat unui fost politist de frontiera niste bani ,dar nu avea nimic sa-mi dea garantie decat o copie dupa BI; si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut prin notariat-prescriptie ContSters69724 ContSters69724 In urma cu 3 ani s-a incheiat un contract de imprumut prin notariat. In 2008, cel care a imprumutat a facut o hartie la un executor (nu am vazut ce scrie in ... (vezi toată discuția)