Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit banii inapoi am facut o hartie intre noi pe care mi-a semnat-o in care recunostea imprumutul si avea inca un an la dispozitie sa-mi dea banii, nu mi i-a dat iar dupa un an jumatate iar mi-a semnat o hartie ca-mi da banii intr-un an. Individul nu are proprietati, nu am ce sa execut la el. Il dau direct in judecata fara notificare cu data actuala sau sunt suficiente cele din urma cu jumatate de an. Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai eficienta. Si cum as putea sa scot banii de la un individ care nu are proprietati...
Multumesc pt ajutor!
Oricum eu am sa ma zbat pt ce-i al meu pe toate caile posibile si imposibile. Va rog sa-mi spuneti daca, de ex., se decide in instanta ca am dreptate si tb sa-mi dea banii, penalizari..etc, eu la ce bun viitor pot sa sper? Daca mosteneste ceva, el poate refuza mostenirea?
Moșteniri sau alte venituri viitoare din muncă. Mi-e greu să cred că cineva se va ascunde toată viața în loc să-și plătească o datorie.
Poate să renunțe la o moștenirea, dar chiar credeți că ar fi în stare să renunțe la o moștenire doar ca să nu plătească datoria?
Are frati......poate renunta doar pe hartie. In fine, mi-am facut-o cu mana mea si partea mai proasta e ca pacatele parintilor le trag copiii. Va multumesc pentru intelegere si sfaturi si sper la mai bine pentru toata lumea.
Domnule, daca hartia e facuta la notar si nu a depasit 3 ani de la data prevazuta restituirii imprumutului, trebuie sa mergeti la un executor.
Dar eu va recomand sa mergeti cu haria pe care o descrieti mai sus sa-l chemati in judecata: pe drept comun sau prin ordonanta de plata. Dar atentie, la ordonanta de plata trebuie sa fie indeplinite cele trei conditii: creantele sa fie certe, lichide si exigibile. Ordonanta de plata are termen mai scurt.
Eu as merge astfel: deschid actiune de ordonanta de plata. E si mai ieftina si mai rapida. Daca debitorul nu contesta actiunea, in 45 de zile se da sentinta. Daca cererea de ordonanta e respinsa, aveti timp sa deschideti actiune civila de drept comun, pana la termenul de prescriere, care este 06 noiembrie 2014, pierzand taxa judiciara de timbru care parca e de 150 lei. La drept comun la 5000 lei e 411 lei.
Dupa darea sentintei aveti la dispozitie 3 ani la dispozitie pentru recuperarea sumei.
Buna ziua, un an aproape mai tarziu. Eu cu respectivul am proces de atragere raspundere administrator, deoarece si cu firma s-a facut ca nu stie ca are si s-au acumulat datorii. I-au fost facute de catre avocet inaintari, nu a raspuns, doar s-a prezentat la procesul cu ANAF si acolo I-a recunoscut avocatului ca are datorie la mine si ca sa-l dau in judecata ca el nu are bani de platit.
Cum credeti ca tb sa merg in continuare, abuz de increde sau inselaciune? Mentionez ca si in firma eu am pus cam 15000 de euro din buzunar, desi aveam cota de 50% ca actioner, cu hartii e la el ca o sa ne facem si o sa dregem sa vad banii inapoi...