avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit banii inapoi am facut o hartie intre noi pe care mi-a semnat-o in care recunostea imprumutul si avea inca un an la dispozitie sa-mi dea banii, nu mi i-a dat iar dupa un an jumatate iar mi-a semnat o hartie ca-mi da banii intr-un an. Individul nu are proprietati, nu am ce sa execut la el. Il dau direct in judecata fara notificare cu data actuala sau sunt suficiente cele din urma cu jumatate de an. Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai eficienta. Si cum as putea sa scot banii de la un individ care nu are proprietati...
Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 10:23, 30 Ianuarie 2015
Crystynika a scris:

si nici macar sa i se retina din salariu daca este angajat nu i se poate impune?

OK, deci trebuie sa stiti ca inselaciune nu este.Se fac plangeri penale pentru inselaciune dar numai in scop sicanator sa nu va asteptati sa se rezolve favorabil.

Puteti sa va duceti la executor cu contractul legalizat de executor si cu celelalte documente pe care le-ati semnat cu debitorul si sa incercati sa luati incuviintarea executarii de la instanta. Daca vi se respinge atacati cu recurs incheierea si in calea de atac cred ca vi s-ar admite deoarece prescriptia a fost intrerupta. Succes!
Crystynika a scris:

Ce garantii sa cer la momentul ala daca individul si eu formam un cuplu? Mie nu-mi vine sa cred ca justitia romana nu are solutii pt astfel de cazuri, dar sunt legale astfel de imprumuturi.

De unde știți că justiția nu are soluții?
Ați depus o cerere de chemare în judecată prin care să cereți restituirea împrumutului?

@Crystynika
Atentie la termenul de prescriptie ! Daca am inteles bine prescriptia va interveni la 1 ian. 2014 si timpul zboara... Angajati un avocat care sa urmareasca sa ia banii de la debitor/datornic, nu de la d-voastra :) Sper ca m-ati inteles !
Multumesc pentru sfaturi. Din cate urmaresc si eu pe la altii care au patit ca mine si se lupta sa isi recupereze banii, toate se infunda in momentul in care se trage concluzia ca cel care a luat banii nu are nimic pe numele lui. Asa am ajuns sa cred ca nu sunt solutii. In momentul de fata am angajat un avocat, dumnealui spune ca facem plangere penala pt inselaciune.....trag concluzia ca ....si ce daca ma zbat atat daca tot nu am ce sa-i iau. Sunt dezamagita si de mine dar si de solutii. Oricine traieste pe seama altuia si abuzeaza de increderea si banii altuia poate sa o faca mult si bine, pt. ca nimeni nu-l poate trage la raspundere, nici macar legal din cate vad eu. Adica, la sfarsitul unui proces sa raspunda intr-un fel sau altul, sa simta pe pielea lui ce inseamna sa faci rau in mod continuat altuia cu buna stiinta. Ma scuzati, dar sunt dezamagita, dar acum am un copil mic de crescut si banii mei sunt la altul care isi bate joc de mine pe fata si nu gasesc solutii sa-i recuperez. La ce bun hartii semnate si pe la notar daca nu ma ajuta sa recuperez, pt ce mai este legal sa faci astfel de hartii daca respectivul nu are ce sa-mi dea. Daca era vreo forma de pedeapsa pentru cei care isi bat joc in halul asta de fraieri ca mine, atunci poate ca unii ar alege sa-si dea datoriile inapoi. Dar asa....nu-i poate obliga nimeni la nimic. Cel putin asta e parerea mea formata dupa atat timp.
Doamna nu aruncati banii pe un asemenea avocat. Face plangere ca sa aiba pentru ce sa va ceara bani in plus. Nu exista nicio infractiune.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii sergiu007sergiu sergiu007sergiu Buna am si eu o problema.Acum o luna am imprumutat unui fost politist de frontiera niste bani ,dar nu avea nimic sa-mi dea garantie decat o copie dupa BI; si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut prin notariat-prescriptie ContSters69724 ContSters69724 In urma cu 3 ani s-a incheiat un contract de imprumut prin notariat. In 2008, cel care a imprumutat a facut o hartie la un executor (nu am vazut ce scrie in ... (vezi toată discuția)