avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in instanta?

Buna seara! ma adresez celor care au la cunostinta urmatoarea problema!
inregistrarile convorbirilor telefonice sunt considerate probe in instanta?Si ma refer aici la convorbiri inregistrate de pe telefonul meu mobil personal! Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu stiu de ce nu am fost explicit in raspuns, afirmatia in forum a fost " eu in schimb am inregistrat toate convorborile telefonice atat cu partea adversa cat si cu martorii indirecti..." in concluzie nu ati avut acordul nici unei persoane pt a realiza aceste interceptari ( inregistrari ale convorbirilor) nu le puteti folosi ca probe cu nici o incuviintare a nimanui!
Scopul legii nu este ca proba constand in inregistrare sa fie doar cu acordul partii adverse pentru ca intr-o atare situatia textul de lege ar fi ineficient.
Situatia se aseamana cu situatia juridica din cazurile penale.
Legea civila vine sa ajute cu aceasta proba dovedirea unor situatii in care altfel ar fi fost imposibil sa dovedesti anumite aspecte de fapt relevante in proces.
eu m-am raportat strict la situatia expusa, cum sa existe un acord in conditiile in care a interceptat martori indirecti ( deci acordul cui il cere in fata instantei, intra cu bocancii direct in viata lor ) al partii adverse, nici atat, daca afla ce a facut va provoca un scandal de proportii.
Si in penal, stiti foarte bine ca sunt critici serioase in aplicarea 91 si urm c.p.pen si sunt decizii definitive de practica in care se arata ca a existat ingerinta deoarece nu se incepuse urmarirea si s-au facut interceptari desi nu se prefigura nimic, practica CEDO ce sa mai spunem
Dupa parerea mea referitor la martori e posibil sa nu fie relevanta in speta.
Martorii trebuie audiati de instanta.
Nici nu vad sensul inregistrarii martorilor...

Cat priveste insa situatia referitorare la partea adversa, inregistrarea convorbirii constituie proba daca nu este facuta cu incalcarea legii.
Partea adversa trebuie sa dovedeasca ca s-a incalcat legea si foarte probabil ca nu va reusi sa dovedeasca.

Cazul doamnei nu se bazeaza pe interceptari ci pe inregistrari.
Daca ar avea interceptari sigur ca ar fi ilegale.

Inregistrarea poate fi folosita in procesul civil conform legii noi.

Si in penal se dau condamnari pentru inregistarea de convorobiri telefonice facute de parte,Spre exemplu, inregistrarea facuta de partea vatamata chiar mai inainte de a fi sesizat organul judiciar.
Este vorba despre INREGISTRARI ale convorbirilor telefonice, nu INTERCEPTARI. Deasemeni martorii indirecti la care faceam referire anterior (vecinii partii adverse) m-au contactat telefonic iar eu am inregistrat convorbirile.

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrari telefonice -probe in dosar? ANDREI ANCA ANDREI ANCA Inregistrarile audio ,facute cu telefonul mobil pot fi folosite in instanta,sunt admise? (vezi toată discuția)