catacata2011 a scris:
Va multumesc pt raspunsuri. As dori sa va mai intreb daca aceste inregistrari pot fi folosite pt a face dovada ca partea adversa a facut declaratii false la politie. Este vorba de fosta mea concubina care a lasat copilul minor in grija unor straini si a plecat in alta tara, eu am facut sesizare la politie pt faptul ca nu stiu unde este fiica mea de 7 luni de zile deoarece nu am vazuto,la gradi nu merge si nici la telefon nu raspunde fosta concubina. Ulterior am aflat de la acesti vecini adevarul care l-am si inregistrat. Fosta concubina a aflat ca imi caut copilul cu politia si sa intors in tara declarand in scris la politie ca ea nu a parasit tara si nici nu a abandonat copilul,,acesti martori(vecinii) o contrazic insa. Ce pot face in acest sens. Va multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Aceasta problema referitoare la un eventual proces penal reflecta existenta dreptului la aparare.Adica persoana respectiva are dreptul de a se apara sustinand ca nu este adevarat ceea ce sustineti in plangerea dvs.
Se poate insa dovedi prin martori si chiar prin inregistrari ale convorbirilor telefonice ceea ce sustineti in acuzarea persoanei care nu a declarat adevarul la politie.
Cu toate acestea, persoana nu va raspunde pentru fals in declaratii daca este vorba de o declaratie data in apararea sa.
Mai ramane si intrebarea referitoare la existenta sau inexistenta unei infractiuni in cazul expus de dvs. deoarece politia a derulat cercetari deoarece copilul era dat disparut insa din moment ce minorul a aparut dosarul se va inchide daca este vorba de disparitia unei persoane care nu mai este disparuta.