Se poate ca banca dupa ce a externalizat creditul, sa poata recupera creanta si sa ceara in instanta incuviintare pt executare silita a debitorului? Dupa cate stiu eu, dupa ce banca a vandut contractul de credit chiar si propriilor firme de recuperare care apartin tot bancii, nu pot sa recupereze contractele de credit vandute si sa execute silit debitorul in continuare.
Eu va multumesc mult pt raspunsurile dumneavoastra, intreb si eu diverse lucruri sa ma lamuresc si poate voi reveni mai tarziu cu cealalta problema spinoasa pe care cred ca o am si anume creanta vanduta si recuperata ulterior. Daca aveti cunostinta de vreo lege in materie de subprime....
In intampinarea depusa de banca este specificata lipsa culpei procesuale a bancii, pe motiv ca nu mai este titularul dreptului subiectiv dedus in justitie, intrucat imobilul a fost vandut la licitatie unei persoane care este considerata creditor. E vorba de o contestatie la executare, unde banca a incercat sa se sustraga si sa arunce responsabilitatea ca creditor asupra cumparatorului imobilului respectiv. Cum poate un simplu cumparator sa ajunga creditorul nostru? Nu avem nici-o datorie unul fata de celalalt, doar daca nu cumva a cumparat creanta ramasa (cesionare de creanta). Acum exista o alta forma de executare silita si anume prin poprire; cum este posibil ca aceeasi banca care invoca lipsa culpei procesuale sa demareze alta forma de executare silita? Acum e iarasi creditorul de dinainte, cu toate drepturile aferente? Dumneavoastra ce parere aveti?
Doamna, nu trebuie sa tineti cont de tot ce se scrie intr-o intampinare. Unii atata pot. Eu va pot spune ca afirmatia citata de dvs este o ineptie. Vanzarea silita nu implica si tranferul calitatii procesual pasive a creditorului intr-o contestatie la executare. , capacitate in functie de care discutam despre culpa procesuala intr-o contestatie la executare. Ooamenii incearca si ei sa se scoata cum pot.