avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta de catre banca dupa cesionarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta de catre banca dupa cesionarea creantei

Se poate ca banca dupa ce a externalizat creditul, sa poata recupera creanta si sa ceara in instanta incuviintare pt executare silita a debitorului? Dupa cate stiu eu, dupa ce banca a vandut contractul de credit chiar si propriilor firme de recuperare care apartin tot bancii, nu pot sa recupereze contractele de credit vandute si sa execute silit debitorul in continuare.
Cel mai recent răspuns: elenisa , utilizator 18:43, 17 Aprilie 2013
Adica sa expun printre altele si ceea ce am scris mai devreme; daca este normal sa se considere creditor banca doar cand ii convine, sa induca instanta in eroare ca nu este parte procesuala pasiva intr-un proces de contestatie la executare.
Doamna,

In principiu, hartia supotra orice, asadar puteti face orice mentiune doriti. In ceea ce priveste temeinicia acestor sustineri, este sublima, dar lipseste cu desavarsire. Nu aveti nicio sansa sa vi se admita contestatia pe un asemenea motiv.
Nu pe asa ceva, dar printre altele sa zdruncin putin credibilitatea bancii poate ca da. Adica atata timp cat banca debiteaza numai prostii, de ce sa nu ma folosesc la o adica si de asa ceva. V-as ruga daca se poate sa-mi spunet daca ma pot lega de faptul ca creditul acordat se incadreaza cu brio la categoria subprime; daca exista vreun articol de lege referitoare la asa ceva.
Stimata doamna,

In Romania nu exista aceasta notiune de credit subprime. In fine, poate exista ca si nivel al costului, cum sunt crediterle luate de la institutiile financiare nebancare cu un DAE de 1000% uneori, dar nu exista ca si notiune juridica si mai ales nu exsta nicio protectie legala impotriva lor. Clientul trebuie sa deschida ochii largi inainte de semnare, are toate informatiile si stie exact cat e costul creditului.

Cat despre credibilitate, din pacate pentru banci si din fericire pentru dumneavoastra, judecatorii sunt si ei clientii bancilor. Nu e nevoie sa zdruncinati dvs credibilitatea, oricum o fac judecatorii. Multi dintre ei, au alte criterii decat cele legale cand judeca astfel de procese.
Citesc o intampinare si ma minunez, oare sa inteleg bine sau nu?
"Intrucat imobilul care a constituit garantie in favoarea bancii...a fost vandut prin licitatie ....calitatea de garant a contestatoarei a incetat, iar noua proprietara a imobilului a devenit adjudecatoarea....va rugam sa constatati lipsa capacitatii procesuale pasive a bancii....."
Acum ma intrebeu contestatoarea, daca am pierdut calitatea de garant, iar banca calitatea de parte procesuala pasiva, cum se face ca dupa un an banca demareaza iar executare silita prin poprire impotriva mea care nu mai sunt garant si nici banca nu mai e parte procesuala pasiva?

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Cesionare contract bancar dupa inceperea executarii silite KmMihai KmMihai Buna ziua . Va rog mult ajutati-ma , efectiv nu stiu ce sa fac . In anul 2006 am facut un credit bancar ptr nevoi personale am platit ratele cativa ani pana am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)