avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Probabil ca sunt multi presedinti / administratori care nu isi vad de treaba – asa se intampla in toate "aspectele” vietii: cineva nu-si vede de treaba... adica, isi vede propriul interes (mai mult sau mai putin legitim).
Sigur, ideea unor societati de administrare poate fi buna – dar acestea functioneaza tot cu oameni care au interese personale. Azi, de bine-de rau, proprietarii isi mai cunosc administratorii, isi mai permit sa sune la usa lui si sa-l roage a chema un instalator in miez de noapte (si acesta cheama)...
Poate ca administratorii nu sunt buni, dar proprietarii de apartamente in bloc cum sunt? Se cearta pt ca X merge cu liftul mai des, ca Y foloseste interfonul mai des, ca Z are doi musafiri pe zi si sta la et 7... Toata lumea se cearta cu toata lumea...
Sa va scriu inca ceva: o scara de bloc cu 28 de apartamente, intre care 23 cu centrala proprie, restul cu repartitoare de costuri.Dintre proprietarii cu centrala majoritatea au cerut sedinta si au votat sa se opreasca incalzirea centrala pt ca ei nu vor sa mai contribuie la cheltuielile comune pt incalzire (20 lei / apartament lunar, din oct in martie – la o pensie minima de 900 si ceva de lei). Cei fara centrala au fost nevoiti sa fie de acord deoarece "majoritatea comanda” si ei, daca ar fi deschis caloriferele, ar fi ajuns la sume de plata exorbitante (cum li s-a intamplat unora in anul trecut si calculele nu au fost "refacute” pt ca "formula” aplicata s-a dovedit corecta...). Toate "bune” – oamenii si-au cumparat calorifere electrice, sa treaca iarna... Ce au facut, mai apoi, cei care tipau sa se opreasca incalzirea centrala?! S-au dus, din nou, pe capul presedintelui sa ceara "caldura comuna” – le ingheta fundul la baie si se "ingrozeau” de cat gaz vor consuma pt a-si pune centrala in functiune. Oameni care au centrala de 3 ani au consumat cca 200 mc de gaz! Au un consum de apa (cate 2 persoane) de cca 3 mc de apa calda si rece lunar! Lasa apa sa picure pt a umple o sticla – pe care apoi o folosesc la baut! Carau apa de la garaj - unde platesc numai proprietarii de garaj... Nu inventez – cei care "economisesc” in acest fel se lauda ca o fac, si ii invata si pe altii!
In asemenea situatii – si multe altele! – cum crede cineva ca o societate de administrare ar face ceva bun?
Cei care locuiesc... in asociatii de proprietari vor plati mai mult cu asemenea firme de administrare... Chiar asa putini isi dau seama? Reparatiile vor fi platite tot in "regimul” de acum – dar furnizorii de servicii vor fi amici ai altui administrator... Vor intra la plata contabilul, femeia care face curat, casierul etc... contravaloarea utilitatilor... Care e economia? Care e ratiunea societatii de administrare daca lucrurile risca sa fie si mai rele? De ce mai rele? Cred ca fiecare poate gandi in acest sens.
Un administrator de bloc (in varianta actuala) poate lua banii – da! De ce n-ar putea face acelasi lucru un administrator de firma in domeniul administrarii condominiilor?! Cand vor navali in casa pt a verifica daca s-au citit corect apometrele n-o sa mai fie placut... Un administrator de firma nu se va deranja sa rezolve probleme in timp record si nu va media certurile intre proprietari... Altfel spus: certurile raman, la fel si instalatiile vechi.
Ca o consolare, eventual: chiar si in SUA au presedinti de asociatie alesi dintre membri... Au asociatii de proprietari / chiriasi, formate tot din membri, in cartierele din suburbii... Si, pretutindeni, oamenii raman tot... oameni – cu defecte si calitati – fie ca sunt tineri (si nu se inghesuie, in rol de presedinte de asociatie, sa se certe cu varstnicii) fie ca sunt varstnici – si incearca sa se faca utili dupa pensionare. Nu ii mai vorbiti de rau pe batrani – eventual, nu ii mai alegeti! Inca ceva: cui nu-i place batranetea... sa nu aiba parte de ea!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule ADAM, EU V-AM MAI EXPLICAT O DATA CA NU SUNT O CODANA... Se vede clar ca sunteti o persoana care face parte dintr-o asociatie de proprietari si va aparati cu dintii si cu ce mai puteti acest locusor ... caldut. V-am mai spus ca DIALOGUL CU DVS. nu duce la nimic constructiv. Eu am trecut bine de 50 de ani,- si nu stiu ce varsta aveti dvs. de tot ii trageti cu batranii in sus , batranii in jos. Va abateti de la subiect si ocupati spatiul altora care au ceva concret de spus. Se vede clar ca nu prea aveti ocupatie de vreme ce intindeti cearsafuri de randuri pe aici, fara noima , Expresii dintr-astea cu " tot ce zboara..." cu " vechea garda", si altele nu preau au ce cauta aici... Poate doar in asociatie. Dar apropo... dvs. aveti ceva cu tinerii??? Eu am copii ,mari, studenti, pe la casele lor... Dv aveti copii? Cred ca nu ...
Dle ADAM, ,pierd timpul cu dvs... eu tocmai trebuie sa ma pregatesc sa plec la serviciu. VA CER SA AVETI PUTEREA sa vedeti bine ce scrieti pe aici. Haideti sa nu cadem in ridicol ... este clar ASOCIATIILE DE PROPRIETARI TREBUIE SA DISPARA.
STAM PE AICI SI NE LAMENTAM ca babele, intrebandu-ne speriati, cine va matura scara, cand vom plati facturile si ce cozi vor fi pe la ghisee, etc... exact ca in povestea cu drobul de sare... Hai sa privim putin la tarile civilizate si o sa vedeti ca asemenea ... asociatii nu exista nici acolo... Asa acum se descurca ei, ne vom descurca si noi... La inceput mai greu dar in timp totul se rezolva.

acest răspuns util
D-LE TROPE DOI SUNTETI UNA SI ACEEASI PERSOANA CU DL. ADAM ???? seamana grozav modul de exprimare cu al dansului.
Banuiesc ca sunteti crestin si va amintesc ca a incepeut postul Pastelui... Nu mai improscati cu blesteme , caci se intorc la dvs...Toti avem in viata noastra parinti batrani, rude, matusi , la care tinem, ii respectam, ii ajutam... dar asta nu insemna ca trebuie sa iubesc presedintele asociatiei care mi-a umflat facturile si care a adus in viata mea atata stress,nopti albe, timp pierdut.:)
acest răspuns util
:)) Apreciez simtul umorului care ne mai ajuta sa trecem peste situatiile acestea... tragi-comice... Eu mi-l si imaginez pe presedintele "meu" de asociatie care merge DE OBICEI intr-o haina din piele, cu cravata si palarie stand pe sub tevile din subsol si pe femeia de serviciu pe care nici n-o vad..prea des , spaland temeinic scarile macar o data pe saptamana...
blocatari a scris:

Dle ADAM, ,pierd timpul cu dvs... eu tocmai trebuie sa ma pregatesc sa plec la serviciu. VA CER SA AVETI PUTEREA sa vedeti bine ce scrieti pe aici. Haideti sa nu cadem in ridicol ... este clar ASOCIATIILE DE PROPRIETARI TREBUIE SA DISPARA.

Cred ca v-au desfacut deja contractul de munca pentru intarziere la servici pentru ca dupa acest mesaj ati mai postat inca 2 mesaje in urmatorul sfert de ora. Sa va prezentati cu mesajele acestea la slujba poate sacpati cu un avertisment.
Acum la subiect. Dupa dv ar trebui sa desfiintam asociatiile pentru ca un om , un presedinte, un administrator nu-si face traba. Schimbati omul nu institutia. Daca sunteti nemultumiti de activitatea primarului cereti desfiintarea primariei?
Daca ati pierdut un proces cereti desfiintarea Judecatoriei? Suntem nemultumiti de mersul metroului, al trenurilor , al tramvaielor, al avioanelor. Sa desfiintam totul! Unii profesori fac de rusine sistemul de invatamant, unii medici sistemul sanitar, haideti sa desfiintam invatamantul si spitalele ca suntem prea destepti sa mai invatam si prea sanatosi sa ne mai tratam !
Sa ne tineti la curent poate va ajutam !

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)