avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Sunt perfect de acord cu desfiintarea asociatiei de proprietari. Acestea sunt conduse dupa placul anumitor persoane (si stiti bine, de regula pensionari care se cred mai intelepti decat ceilalti noi prostii). Am mai spus-o si cu regret, insa cu cat inatintezi in varsta nu inseamna ca automat devii si mai intelept.
O societate specializata poate si trebuie sa rezolve orice problema indeferent de natura ei. Adica sa aiba personal specializat in drept, economie... Oare nu se poate intelege ca o persoana este buna numai intr-un lucru si din ce in ce mai putin buna in al doilea , treilea lucru... Nu poti avea pretentia ca un mecanic, sau vatman pensionar sa stie sa aplice o lege cand el nu stie sa o citeasca in anamblul ei. Si de ce sa va fie frica, de o societate? S-ar putea sa fie mai bine? sau teama ca poate fi mai rau ne face sa nu mai facem un pas spre viitor? Atunci sa ne impacam cu ideea ca nu se va schimba nimic in tara asta si ca tot comunisti vor veni la putere (dar de data asta vopsiti probabil in verde) si oricum vom muri cu totii asa ca ce mai conteaza, nu?
Analizati toate aspectele. Orice lege poate fi incalcata la fel de usor cum se poate abuza legal de ea, insa trebuie sa avem incredere ca vor fi persoane responsabile care sa o aplice corect si sa sanctioneze atunci cand va fi nevoie.

Nu cred ca puteti face o comparatie reala. Sunt mai multe asociatii de proprietari conduse de pensionari decat sunt imobile administrate de firme specializate. Si apoi eu am experienta cu 4 asociatii de proprietari si fiecare avea propria interpretare a legii. Spuneti ca numai pastrand organizarea cu asociatia de proprietari imi pot apara dreptul meu de proprietate. Pai cum cum ramane cu dreptul meu la proprietate daca vreau sa imi aduc imbunatari proprietatii mele si comunistu de pensionar nu vrea ca nu ii place lui?? Cum pot renunta eu la serviciile lui? Ca restu pensionarilor il plac ca stau la taclale politice (socializeaza) iar eu sunt la munca si nu reusesc sa ajung nici in programul lor de plata a intretinerii (program de pensionari). Il platesc si isi bate joc de mine pe bani mei. Vorba cuiva care a postat anterior, sunt platiti sa incaseze si sa faca plati dar sa ne reprezinte interesle sunt un mare ZERO. Oare nu putem sa ne platim singuri ce consumam? Sa descentralizam consumurile si fiecare sa se gospodareasca. Asa este cel mai corect. In rest cu proprietatea comuna sa vina statu si sa o aplice ca tot el a emis-o nu Dorel de la doi, daca nu se mai gasesc persoane responsabile.
Care este scopul asociatiei pana la urma daca ea nu rezolva problemele membrilor?
Mai bine faceti sondaje in randul locatarilor si doar printre cei care posteaza aici, fiindca multi nici nu stiu unde sa se adreseze pt problemele lor. Cum, probleme in asociatia de proprietari minunata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
dutys, utilizator
Daca ne indemnati la a avea incredere in persoane responsabile de ce nu aveti si Dv. incredere in pensionari responsabili care ar putea sa se ocupe profesionist si mai cu tragere de inima de asociatia in care si traiesc? Sa nu generalizam, insa. Si intr-o varianta (a pensionarilor) si in alta (a firmelor specializate) exista si persoane responsabile si persoane neprofesioniste. Avem descrise aici in forum zeci de exemple. Eu zic ca trebuie sa respectam ce e bun si sa ne lipsim de ce ne face rau. Din pacate subiectivitatea cu care judecam pe unul sau pe celalalt ne face sa ignoram interesul general in favoarea interesului personal si asta este unul din cele mai rele lucruri care se pot intampla intr-o asociatie.
Ar trebui desfiintate pe rand(sau deodata): primariile, prefecturile, guvernul, parlamentul,...; toti isi fac de cap pe acolo, baga banii nostri in buzunar si nu ne rezolva treburile! Bineanteles ca trebuie sa incepem cu asociatiile de proprietari.
Oricum, noi i- am ales pe totii(DINTRE NOI!)
dutys a scris:

Sunt perfect de acord cu desfiintarea asociatiei de proprietari. Acestea sunt conduse dupa placul anumitor persoane (si stiti bine, de regula pensionari care se cred mai intelepti decat ceilalti noi prostii). Am mai spus-o si cu regret, insa cu cat inatintezi in varsta nu inseamna ca automat devii si mai intelept.
O societate specializata poate si trebuie sa rezolve orice problema indeferent de natura ei. Adica sa aiba personal specializat in drept, economie... Oare nu se poate intelege ca o persoana este buna numai intr-un lucru si din ce in ce mai putin buna in al doilea , treilea lucru... Nu poti avea pretentia ca un mecanic, sau vatman pensionar sa stie sa aplice o lege cand el nu stie sa o citeasca in anamblul ei. Si de ce sa va fie frica, de o societate? S-ar putea sa fie mai bine? sau teama ca poate fi mai rau ne face sa nu mai facem un pas spre viitor? Atunci sa ne impacam cu ideea ca nu se va schimba nimic in tara asta si ca tot comunisti vor veni la putere (dar de data asta vopsiti probabil in verde) si oricum vom muri cu totii asa ca ce mai conteaza, nu?
Analizati toate aspectele. Orice lege poate fi incalcata la fel de usor cum se poate abuza legal de ea, insa trebuie sa avem incredere ca vor fi persoane responsabile care sa o aplice corect si sa sanctioneze atunci cand va fi nevoie.

Domnule aici nu e vorba de cine ne administreaza, adica un administrator persoana fizica sau o societate, persoana juridica. Si unii si altii pot fi sau nu pensionari, sa aiba sau nu un SRL. Dar acestia sunt administratori. Aici se vorbeste despre desfiintarea asociatiilor de proprietari nu de a angaja un administrator sau un SRL. In ambele cazuri ca-i administrator sau SRL tot avem presedinte, comitet, cenzori si asociati. Cine spune ca ne-ar fi frica mai mult de o societate decat de un administrator? Cititi pe forum si vedeti ca sunt foarte multe nemultumiri fata de societatile care administreaza asociatiile de proprietari.
Asa cum sunt si foarte multe nemultumiri fata de presedinti si comitete.
Eu zic ca legea trebuie schimbata.
De acolo vin problemele.
Si legea ar trebui sa prevada si niste institutii mai serioase care sa controleze activitatea in asociatii, s-o reglementeze.
Prea multe probleme vin de la oamenii pusi acolo sa conduca si care o iau pe aratura.
Vorba aceea: da-i omului bani si putere si-ai sa vezi adevaratul caracter.

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)