avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura de regularizare

Am si eu o ruda (Nitu Mariana) care are un dosar pe rol si nu prea are incredere in avocatul pe care si l-a ales.Am dat detalii mai jos:

Numãr unic dosar: 1625/256/2013
Înregistrat în data de: 21.02.2013
Obiect dosar: fond funciar ANULARE PARŢIALÃ A TITLULUI DE PROPRIETATE
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
NIŢU MARIANA : Reclamant

COMISIA LOCALÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A COMUNEI
PEªTERA : Pârât

COMISIA JUDEŢEANÃ DE STABILIRE A DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR A JUDEŢULUI
CONSTANŢA : Pârât
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
26/03/2013 Soluţionare
Solutie: În temeiul art 200 alin 3 Cpciv, anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.

Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva ce inseamna solutia data ?
pentru ca ruda nu a primit nici o citatie nici o instiintare nimic
Cel mai recent răspuns: Adytzu72 , utilizator 08:44, 14 Ianuarie 2014
@ nelutacathy

În situația în care cererea de reexaminare este respinsă, taxa judiciară de timbru nu se restituie. Se restituie, la cerere, numai sumele achitate cu titlu de taxă judiciară de timbru în cazurile prevăzute la art. 23 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

Întrebarea ”Cum se timbreaza cererea de reexaminare?” este foarte interesantă și mărturisesc că nu am un răspuns la ea. Cererea de reexaminare este o cale de atac și, teoretic, ar trebui să se timbreze. Însă, am senzația că legiuitorul nu a vrut acest lucru. Pe de o parte şi întrucât nu se regăseşte printre căile de atac prevăzute de Codul de procedură civilă, nu poate fi făcută aplicarea art. 11 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

Pe de altă parte, Legea nr. 146/1997 a fost modificată prin Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Au fost stabilite cuantumuri ale taxelor judiciare de timbru pentru cererile de valoare redusă şi pentru cererile privind ordonanţa de plată de exemplu, însă legiuitorul nu a stabilit o taxă judiciară de timbru şi pentru cererea de reexaminare prevăzută la art. 200, alin. (4) Cod procedură civilă. În opinia mea, nici art. 13 din Legea nr. 146/1997 nu este aplicabil întrucât nu pot privi cererea de reexaminare ca pe o acţiune sau ca pe o cerere neevaluabilă în bani.
ART. 13
Toate celelalte acţiuni şi cereri neevaluabile în bani, cu excepţia celor scutite de
plata taxei judiciare de timbru potrivit legii, se timbrează cu 8 lei.

doamna Pintea cererea de reexaminare este parte a actiunii civile care incepe cu fondul si se termina cu executarea

deci fondul, apelul recursul, reexaminarea etc etc bla bla sunt parte a actiunii civile..
scutirea este exceptia, regula fiind timbrajuB-)
Eu nu vă împărtăşesc opinia (şi sper că îmi este permis :) ).

În prevederea legală citată de dvs., noţiunea de acţiune este folosită cu sensul de cerere de chemare în judecată. ªtiu că nu există sinonimie între cele două noţiuni, dar de foarte multe ori în practică, în diverse acte normative şi chiar şi în Codul de procedură civilă noţiunea de acţiune este utilizată cu înţelesul de cerere de chemare în judecată. Cererea de reexaminare este o cale de atac, nu o cerere de chemare în judecată.
m-am suparat:(
am deschis si io cartea -noul cod de procedura civila comentat pe articole de Boroi si am constatat cu stupoare ca are aceeasi opinie ca a mea
m-am gandit ca nu avea cum sa ma copieze sau sa isi insuseasca opinia mea pentru ca acest topic e mai nou decat aparitia codului comentat:D
Multumesc pentru opiniile trimise, dar haideti sa va scriu ce noutat iau aparut:
- avocatul a deschis alt dosar in care a inclus la reclamant si pe sora (sotia mea) si pe mama (soacra mea) cumnatei mele;

Informaţii generale

Părţi
ªedinţe
Căi atac
Citare prin publicitate

Informaţii generaleNr. unic (nr. format vechi) : 4116/256/2013
Data inregistrarii 28.05.2013
Data ultimei modificari: 06.06.2013
Materie: Civil
Obiect: fond funciar ANULARE PARŢIALÃ A TITLULUI DE PROPRIETATE
Stadiu procesual: Fond

PărţiNume Calitate parte
NITU MARIANA - DOM.ALES Reclamant
DIACONU ANA - DOM.ALES Reclamant
TOMA VIORICA - DOM.ALES Reclamant
COMISIA JUDETEANÃ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA TERENURILOR CONSTANTA Pârât
COMISIA LOCALÃ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE A COMUNEI PEªTERA Pârât

ªedinţe Nu există informaţii.

Căi atac Nu există informaţii.

Citare prin publicitate Nu există informaţii.

Problema, acum nu stiu daca este o problema sau nu cunosc eu regulile, ar fi ca avocatul nu raspunde la telefon pentru a putea intreba mai multe detalii ca sa aflam si noi mai multe informatii. Nu este din aceeasi localitate de domiciliu cu noi asa ca este cam greu sa luam legatura cu el, iar la cabinetul de avocat nu prea este de gasit.
Au fost introduse in alt dosar si celelalte persoane deoarece doamna Nitu Mariana la momentul dezbaterii mostenirii dupa tatal lor, a dat declaratie notariala ca renunta la partea ei de mostenire in favoarea surorii ei.

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. regularizarea cererii. Irina S. Irina S. In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la ... (vezi toată discuția)