avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AMENINTARE CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AMENINTARE CONCEDIERE

Buna seara ,
Lucrez la o firma particulara din orasul PLOIESTI . Sunt angajat de 6 luni de cand s-a deschis acest magazin . La inceput a venit foarte multa marfa care a fost luata in primire pe baza facturilor , de angajatii de la vremea respectiva si de catre alti angajati ai aceleiasi firme dar din alte puncte de lucru.Marfa a fost introdusa in sistem de mai multe persoane . Intr-e timp au mai plecat din angajatii initiali , a mai fost angajat alt personal . Precizez ca de acum 6 luni pana acum o saptamana nu a fost efectuat nici un inventar . Lunar ni se opreste o garantie . In urma inventarului s-au constatat lipsuri considerabile in gestiune . Nici un angajat nu a semnat pentru gestiunea initiala a magazinului . Acum toti angajatii acestui punct de lucru au fost trimisi obligatoriu in concediu de odihna cu justificarea unei anchete disciplinare interne si suntem amenintati cu concedierea . Acest magazin nu are nici un fel de protectie , respectiv camere video , alarme , paza . Se poate face vre-o imputare angajatilor acestui magazin si concedierea ? din punct de vedere legal ? Precizez ca gestiunea este comuna .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 28 Mai 2013
Am venit de la munca unde in urma cercetarii disciplinare am primit decizia de desfacere disciplinara a contractului de munca conform art 248 lit e coroborat cu art 61 din codul muncii republicat . prezenta decizie poate fi contestata in instanta in termen de 30 de zile . Care este proedura ? am inteles ca este o noua lege unde este nevoie de un mediator sau pot merge pur si simplu la tribunal sa contest aceasta decizie . As vrea sa cer anularea acestei decizii si in acest caz as beneficia de preavizul legal . Am mai fost la ITM impreuna cu ceilalti opt angajati care au fost si ei concediati in acelasi mod abuziv si am facut sesizare pentru neregulile acestei firme . Urmeaza o sesizare la politie precum ca nu aveau nici un fel de sistem de securitate . Garantia am solicitat-o astazi verbal si ni s-a spus ca nu o vom mai primi , avand un contract de garantie ... Maine urmeaza sa facem cerere scrisa pentru returnarea acesteia . Cum pot proceda pentru contestarea acestei decizii de concediere disciplinara si cum se poate face , daca se poate sa fie un singur dosar tinand cont ca suntem noua angajati in aceasta situatie ?
Va puteti adresa direct instantei de judecata ... actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca... actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

De asemenea, in actiune puteti mentiona si despre refuzul restituirii garantiei materiale ...
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aceasta sesizare trebuie facuta cu ce doleanta ? Cerem anularea deciziei de desfacere disciplinara a contractului urmand a putea beneficia de preaviz ? Noi am solicitat reinventariere cu comisie externa si nu a fost luata in consideratie cererea noastra .
Prin actiune puteti solicita:
- anularea deciziei de concediere nr.......................;
- reintegrarea în funcţia deţinută anterior concedierii, conform art. 80 alin. 2 Codul Muncii;
- obligarea la plata unei despăgubiri egală cu drepturile salariale majorate şi a tuturor drepturilor salariale, indexate şi actualizate, care vi se cuvin până la reintegrarea efectivă deţinută anterior concedierii,
- obligarea la plata daunelor morale/profesionale provocate conform art. 253 Codul Muncii, apreciate la valoarea de …...….
- obligarea la plata cheltuielilor de judecată;
- restituirea garantiei materiale in cuantum de ... lei ....
Va multumesc pentru indrumari urmand ca in zilele urmatoare sa depun aceasta actiune. O sa va tin la curent cu ce se intampla .

Alte discuții în legătură

Lipsa gestiune si obligare demisie fara preaviz mona15 mona15 buna ziua vrea sa stiu ce pot sa fac daca am iesit lipsa gestiune si obligata sa mi dau demisia fara preaviz. am preluat o gestiune fara inventar (greseala ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)