avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz deplata dauna pe RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz deplata dauna pe RCA

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident rutier in data de 21.02.2013 fara victime ,eu fiind lovit din spate (nevinovat), la fata locului s-a deplasat un echipaj de politie care ne-a indrumat sa mergem la accidente usoare. De acolo am fost cu masina la constatare apoi la service. Timp de aproape 2 luni fost amanat in fiecare zi de catre cei de la compania de asigurari, In data de 12.04.2013 am primit de la compania de asigurari o instiintare prin care mi se comunica: "referitor la dosarul...avizat in data de 23.02.13 ca urmare a evenimentului rutier din data de 21.02.2013 va facem cunoscut faptul ca SC ..... nu poate acorda despagubiri in acest caz, Mentionam ca cele precizate sunt in conformitate cu ordinul nr13/2011-art45,pc
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vili84 , utilizator 11:29, 6 Iunie 2013
Este o noua metoda a societatii respective de asigurare ca sa amane plata despagubirii. . Cereti motivarea scrisa a faptului ca despagubirea trebuie stabilita prin hotarare judecatoreasca, inspectorii de daune de la respectiva societate de asigurare nu pot face acest lucru.
Dupa aceea convocati societatea de asigurare la conciliere directa. In caz de nerezolvare a litigiului chemayi societatea de asigurare in judecata.
Succes!
Va multumesc pentru raspuns.
Am cerut aceste kucruri inclusiv concilierea dar nu am primit raspuns de la societatea de asigurari. Un alt sfat imi pueti da?
Am fost acum 3 saptamani la cei de la frauda deoarece dosar meu se afla acolo si de atunci singurul raspuns pe care il primesc este ca ..dosarul se afla la expert sa stabileasca daca avariile provin din urma acelui accident. De la momentul accidentului au trecut 4 luni. Cum trenuie sa procedez in aces caz?
Fara concluziile expertului dosarul nu poate avansa in rezolvare. Dar societatea de asigurare nu a respectat prevederile legale. Asiguratorul avea la dispozitie conform Ordinului CSA trei luni pentru efectuarea investigatiilor interne. Acest termen este depasit in cazul dvs. Puneti in vedere, in scris, acest fapt pentru ca efectuarea expertizei sa fie urgentata. Faceti reclamatie la CSA (acum in componenta ASF). Succes.

Alte discuții în legătură

Respingere dosar dauna Stingray Stingray Oprind la culoarea rosie a semaforului am fost lovit violent din spate de catre un alt autoturism. Am fost la politie unde s-a inchiat procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Dupa cca 5 luni si dupa ce au dat acceptul de plata mi-au trimis instiintare ca nu imi despagubesc dauna euromarket euromarket In 30 Septembrie 2010 un prieten al meu a intrat in spatele meu. A doua zi am mers la asiguratorul [EDITAT] unde avea Stef, RCA, am facut poze, au facut poze, ... (vezi toată discuția)
Refuz plata avarie autoturism OanaPaicu OanaPaicu Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum 3 luni de zile sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu avarii produs din vina ... (vezi toată discuția)