Un prieten a facut o intelegere (semnata in fata judecatotului) cu fosta lui sotie prin care oferea mai multi bani (pensie intretinere copil) in schimbul unui program mai mare (legaturi tata-copil). Prin semnarea acestui acord nu au mai fost audiati martori,nu a mai fost interogatoriu..practic au dorit sa se termine tot asa cum s au inteles. SURPRIZA judecatorul a admis in parte intelegerea adica A martit suma (pensia) la cat s au inteles dar program nu a avut mai mult.
Mentionez ca suma oferita este 75% din salariu.
A facut recurs si a aratat fapul ca a oferit suma respectiva doar pt a avea un program mai mare cu copilul , a mai aratat faptul ca nu are alte venituri si daca program nu a obtinut sa se revina la suma initiala.
APEL respins ca nefondat #-o
Ce mai este de facut ?
Pai chiar sunt cazuri cand parintii pierd din vedere interesul copilului si ihn cazul de fata ni se cam spune ca s-au dat bani pentru timpul copilului. Nu chiar legal sau in interesul sau.
Este ciudat ...in stilul proceselor de dreptul familiei...
Din moment ce ofera 75% din venituri ma intreb ce se intampla daca oferea 100%...
Adica probabil instanta ii lua toti banii si fara majorare program de vizita...
Pe mine nu ma mira asa ceva...
Era recomandabil ca avocatul sa se fi gandit la tot pana sa se intample asa...
In general la aceste probleme se gandeste mult de avocat anterior momentului de a se intampla asa ceva...pentru a se evita astfel de probleme.
Acum...poate fi tardiv deoarece lucrurile s-au incurcat.
Este greul de lamurit cumva problema dar daca avocatul ar gandi in recurs cum sa puna problema, in instanta de recurs se poate sa se respinga tot deoarece intelegere vizeaza tot si nu doar o parte din intelegere.
Adica instanta ori admitea tot ori respingea tot...
Mie imi pare ca este vorba de o cauza ilicita dar sigur ca motivarea trebuie facuta in detaliu in drept.
Depinde si cum a fost redactata intelegerea dintre parinti...
Nimic nu ii impiedica pe parinti sa revina si la o pensie mai redusa tot prin acordul partilor chiar si in recurs...as zice eu...
Se poate deschide si un proces ulterior dupa recurs insa este foarte complicata situatia daca in recurs va ramane aceeasi solutie...
Mai exista si varianta ca parintii sa ignore hotararea instantei si sa isi vada de treaba lor.
Adica sa se plateasca pensia si programul sa fie largit prin puterea parintilor.
Instantele de dreptul familiei de ceva timp dau hotarari aiurea si in loc sa lamureasca problemele le adancesc...
De aceea, se poate considera ca multe hotarari sunt date degeaba pentru ca ori nu se pot executa ori este ca si cum nu exista...pentru ca nimeni nu le va respecta...
Acesta este efectul juridic al hotararilor judecatoresti date prost...imposibilitatea executarii...
Programul este un weekend la doua saptamani adica de vineri dupa scoala pana luni dimineata la scoala. In total 6 zile pe luna si a cerut prin acord 10 zile consecutive. Restul adica jumatate vacanta de vara si jumatate vacanta de iarna raman neschimbate. Judecatorul a audiat copilul in camera de consiliu iar acesta a spus ca vrea sa stea cu ambii parinti in mod egal. Deci interesul superior al cui? Ce urmareste instanta ?
Eu va spuneam anumite lucruri pe care le confirmati prin procesul dvs.
Depinde si cum a motivat instanta.
Acesta este punctul cel mai important.
Audierea minorului ar fi trebuit sa aiba un rol deosebit de important dar nu cred ca le pasa la judecatori de minori...
Totul este formal si fara logica in astfel de procese si oridecate ori judecatorii de dreptul familiei au de judecat pe bune un caz mai complicat cumva...il judeca gresit se pare...
Orice copil fara traume severe ar vrea sa stea cu amandoi si, daca intelege ca nu se poate, egal cu fiecare. Asta nu inseamna ca exact asa ceva i-ar face bine.
Nu stiu ce argumentatie au avut parintii, sunt cazuri rare cand un astfel de program ar functiona, trebuia argumentat in intelegere sau in cereri.