avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Licitatie sau negociere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Licitatie sau negociere?

Buna ziua , am urmatoarea situatie :
- in cadrul asociatiei noastre s-a facut o reparatie cu inlocuire la conductele de agent termic . Au fost primite trei oferte din care una fara data si numar de inregistrare dar presedintele si comitetul a ales o firma spun ei cu un pret mai bun din cele trei . Doresc sa stiu daca era legal sa mearga la ceilalti doi ofertanti sa incerce sa negocieze oferta fara sa spuna care sunt valorile celorlalti ofertanti ci pur si simplu sa incerce o negociere a ofertei pentru a obtine cel mai bun pret . Eu am gandit ca pentru binele locatarilor putea sa incerce o negociere dar presedintele spune ca nu este legal , deci este legal sau nu sa incerce o negociere ? Duminica avem sedinta si doresc sa-l combat sau daca nu sa fiu de acord cu el , ce spuneti ? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:03, 25 Noiembrie 2013
Multumesc , acela este raspuns-ul , IN LEGE NU SE SPECIFICA . Eu daca eram in locul acelui domn , as fi mers la negocieri , intotdeauna am luptat pentru mine si cei de langa mine si cand aveam servici si acum cand nu am , lupt pentru vecini , chiar daca sunt avuti sau pensionari cu 4-500 lei pensie , nu imi pare normal sa dau niste bani care se regasesc in cheltuieli cand pot face ceva in acest sens , adica o negociere . Nu ma deranja ca este prieten atat timp cat pot face o negociere , stiti vorba aceia , PROST E CEL CARE DA NU CARE CERE , si cred ca am spus totul , o zi placuta va doresc si mai ganditi-va daca am sau nu dreptate in cazul in care ati avea o pensie de 4-500 lei , la fel ati gandi sau ati dori sa vedeti ca presedintele se lupta pentru d-tra , pana la urma este platit si prea multa treaba la 8 scari nu are .
Eu as fi ales firma vecinului chiar daca acesta avea un pret mai mare. Daca lucrarea se executa de firma vecinului, acesta ramane acolo in bloc, are interesul sa fie bine executata pentru ca si el beneficiaza ca proprietar de lucrare, apoi de teama vecinilor cu care se intalneste zilnic si de la care poate primi reprosuri daca lucrarea nu este buna, se va stradui ca lucrarea sa fie bine executata...
Din cand in cand mai solicitam si noi oferte de la 2-3 firme dar, avand experienta si cunoscand piata acestor servicii, de regula contactam aceiasi firma cu care am mai lucrat si realizam lucrarea cu aceasta. Asa avem o firma de instalatii sanitare cu care lucram de 7 ani, o firma de hidroizolatii de 4 ani, o firma de instalatii electrice de 3 ani...
De negociat negociem cu fiecare cat se poate si cand se poate. Prin negociere incercam sa obtinem un pret mai mic, plata in mai multe rate, garantia mai mare... si adesea reusim.
Dar orice am face si oricum am proceda tot mai exista uneori cate un proprietar care crede ca ar fi fost mai bine altfel, ca pretul este mare, ca TVA-ul e mare, ca materialele sunt prea scumpe... La fiecare adunare generala (inclusiv la cea din primul trimestru al anului 2013) invitam, rugam pe cei nemultumiti sa-i alegem in comitetul executiv, sa participe direct la aceste negocieri si decizii luate de comitet. Dar, de regula, acestia refuza sub diferite pretexte.


AM revenit, vecinul care a facut reparatia, din pacate a fost atat de bun ca a inchis firma si s-a angajat pe la Constanta, asta e .
Puteti ca vineri cand este sedinta sa ii spuneti presedintelui cum ne-ati spus si noua: ca sunteti pensionar, ca pensia dvs. este mica. Daca are obraz si a procedat cinstit nu o sa lase ochii in jos de rusine. Diferenta aia de numai 3 lei dintre oferte pare suspecta. Poate atat valoreaza cinstea acelui presedinte.
??? Buna ziua d-l Johnpescar dar nu stiu la ce va referiti .

Alte discuții în legătură

Ce putem face in aceasta speta Karapok Karapok Buna ziua, postez aceasta speta pentru o doamna, este in varsta si nu se descurca cu internetul, pe scurt despre ce este vorba, doamna respectiva este ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Firma de administrare imobile kmlia kmlia Buna ziua, Doresc sa aflu daca s-a procedat corect la alegerea unei firme care sa ne administreze blocul, si anume: S-a propus in Adunarea Generala ... (vezi toată discuția)