avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Licitatie sau negociere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Licitatie sau negociere?

Buna ziua , am urmatoarea situatie :
- in cadrul asociatiei noastre s-a facut o reparatie cu inlocuire la conductele de agent termic . Au fost primite trei oferte din care una fara data si numar de inregistrare dar presedintele si comitetul a ales o firma spun ei cu un pret mai bun din cele trei . Doresc sa stiu daca era legal sa mearga la ceilalti doi ofertanti sa incerce sa negocieze oferta fara sa spuna care sunt valorile celorlalti ofertanti ci pur si simplu sa incerce o negociere a ofertei pentru a obtine cel mai bun pret . Eu am gandit ca pentru binele locatarilor putea sa incerce o negociere dar presedintele spune ca nu este legal , deci este legal sau nu sa incerce o negociere ? Duminica avem sedinta si doresc sa-l combat sau daca nu sa fiu de acord cu el , ce spuneti ? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:03, 25 Noiembrie 2013
Duminica la sedinta.
Postarile initiale sunt mai vechi, asa ca ar fi bine sa le recititi - amandoi... Insa nu pentru acest lucru am intervenit. Vroiam sa ma lamureasca @Popesku cum de are vecini pensionari cu o valoare a pensiei de 4-500 lei, adica la limita socialului? Un asemenea pensionar trebuie ajutat sa mai "faca" ceva sa poata sa mai aduca ceva banuti in casa, insa nu toti pot si mai ales nu toti vor acest lucru. Cunosc cazuri concrete. Atata timp cat sunt incurajati sa nu munceasca - si stim noi cum, acesti oameni nu mai vor sa miste un deget... In fine, aceasta este alta discutie.
Nu trebuie sa generalizam, dar atata timp cat eu am peste 40 ani de munca si am o valoare a pensiei de doar doua ori mai mare ca in exemplul de mai sus, ma intreb cati ani au muncit acei pensionari pe care-i aparati? Si-atunci? Ca trebuie aparati, da, fara indoiala, dar ati face bine sa va implicati mai tare in astfel de chestiuni, dar o sa va treaca repede... Eu o patesc aproape in fiecare luna si va rog sa ma credeti ca ma implic destul de serios... daca faci, se pune intrebarea de ce faci, nu cumva ai ai d-ta vreun interes? Daca nu faci, este si mai grav, ai garantat o reclamatie undeva care-ti pune in pericol job-ul. Noi zilele trecute am clarificat o situatie, de altfel simpla cu o lucrare de hidroizolatie. Pai vorba lui @adriantot, daca lucrezi cu o firma care dovedeste seriozitate si calitatea lucrarilor, ce trebuie sa faci? Conform legii, administratorul tre' sa aduca mai multe oferte pentru aceeasi lucrare. Considerati ca ce-a cu pretul cel mai mic este mai bine de contractat? Sau pretul cel mai mare garanteaza o executie mai buna, o garantie mai mare? Din aceste motive zic ca, privind din afara, pare simplu si "lupta" usoara. Mai greu este cand trebuie sa iei o decizie importanta. Noroc ca nu lucram la autostrazi...
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face in aceasta speta Karapok Karapok Buna ziua, postez aceasta speta pentru o doamna, este in varsta si nu se descurca cu internetul, pe scurt despre ce este vorba, doamna respectiva este ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Firma de administrare imobile kmlia kmlia Buna ziua, Doresc sa aflu daca s-a procedat corect la alegerea unei firme care sa ne administreze blocul, si anume: S-a propus in Adunarea Generala ... (vezi toată discuția)