avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare incetare CIM in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare incetare CIM in Revisal

Buna ziua. Am inregistrat o incetare a CIM cu data de 23.04.2013 in Revisal, in 23.04.2013. Am observat in Raportul pe angajat scos din revisal la Interval vechime imi scrie 01.01.2013-22.04.2013 si nu 23.04.2013, data incetarii CIM si a operarii in Revisal. Care este problema? Am gresit ceva?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:09, 25 Aprilie 2013

Data incetarii cim este Data incetarii calitatii de asigurat, salariat asa cum se cere la intocmirea dosarului de pensie anticipata.

In programul de salarii se foloseste doar data plecarii, nu data incetarii, pentru ca ii intereseaza doar zilele platite sau neplatite (zilele de contract active). Uitati-va in decl112, la situatia angajatului cu cim incetat. Vedeti ca scrie: Data angajare ....Data plecare.... Deci se scriu doar zilele active.
In revisal trebuie sa scriem si data incheierii si data incetarii.

Parerea mea, in programul de salarii, implicit in declaratia 112, ar trebui sa existe si data incheierii si incetarii cim. Poate in viitor vor face acest lucru. Important este ca zilele lucrate din decl 112 sa coincida cu vechimea in munca din revisal.
De aceea atrag atentia ca in revisal, data incetarii este prima zi lucratoare, cand nu mai au calitatea de salariat, ca numai asa va fi vechimea in munca la fel cu pontajul (decl 112)

Data incetarii cim (sii nu data plecarii sau data sfarsit cim) foloseste pentru calculul vechimii in munca la Casa de Pensii, pentru calcularea indemnizatiei de somaj si crestere copil.




Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
lorelayold76, utilizator
:offtopic:

Subiectul topicului este altul .. daca doriti sa discutati despre programele de salarii si contradictia lor cu legea sau despre D112 , va ropg sa deschideti un topic in Sectiunea de contabilitate.

:closedtopic:
scuze ca insist dar din instructiunile de completare a D112
"6. Caseta “Data plecare” - se completează numai pentru sistemul de asigurări
sociale de sănătate - se înscrie data la care încetează activitatea asiguratului la un
angajator, respectiv data la care încetează relaţia de dependenţă dintre asigurat şi
instituţia asimilată angajatorului
."
[ link extern ]
Deci d-na, nu inteleg pe ce va bazati opinia...pe acte normative in niciun caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata MariaRamona MariaRamona Daca inchei un contract de munca pe perioada determinata: pe perioada cuprinsa intre 01.07.2015 si data de 01.09.2015, ultima zi in care trebuie sa vina ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)