avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Evitare dubla impozitare Belgia
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Evitare dubla impozitare Belgia

Buna ziua,
Sunt reprezentantul unui ONG,inregistrat in Romania, detasat in Belgia.Venitul il am exclusiv in Romania,unde platesc toate taxele ,impozitele. Lucrez in Belgia cca zece zile pe luna,restul ,in tara.Am obtinut Permis de munca tip B si incepand cu luna octombrie 2012 si Atestatul de Inregistrare in Registrul National Belgian.
Recent am primit de la Administratia Generala de Fiscalitate Belgiana , formularul Declaratie de impozitare -persoane fizice pentru anul 2012.
Am nevoie de un sfat pentru evitarea dublei impozitari.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: the patriot , utilizator 12:24, 27 Decembrie 2016
Dvs ca neplatitor de tva puteti factura intracomunitar doar catre neplatitori de tva . Daca belgianul este platitor de tva, atunci trebuia sa va inregistrati la fisc RO si sa va luati un cod de tva( ramaneati neplatitor in tara).
Da, se pot deduce acele cheltuieli.
Sunt inregistrat in ROI , am facturat perfect legal fara TVA. Ce se intimpla cu acest TVA daca suntem obligati din urma sa ne inregistram la fiscul belgian ? pana in cele 183 de zile am procedat perfect legal
Cu tva ul este bine . Indiferent de nr de zile.
Daca trebuie sa va inregistrati la fiscul belgian platiti acolo impozite si contributii ( impozit pe venit, sanatate pensie si alte contributii obligatorii pt pfa ul in belgia - daca exista )
Sunt rezident in Belgia asociat activ intr-o societate.Am in pfa in Romania in domeniul agricol trebuie declarat venitil in Belgia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa roman lucru in strainatate AndreiJiligan AndreiJiligan Buna ziua, Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile . La momentul respectiv nu am realizat ca am ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrata in romania,cu venituri exclusiv din strainatate ,unde plateste taxe? ilie_a64 ilie_a64 Fiul meu are un PFA,servicii de inginerie si de 3 ani veniturile le obtine exclusiv din Belgia.Toate taxele le-a platit in Romania.Acum insa ,la reinnoirea ... (vezi toată discuția)
Pfa- import bunuri din ue Brenntag srl Brenntag srl un PFA neplatitor de tva poate face import de bunuri din UE ( Belgia)? in acest caz plateste tva-ul in Belgia? mentionez ca importul de bunuri se face in ... (vezi toată discuția)