bote marius a scris:
Ceea ce se intampla cu fata dvs.care inca este minora,se cheama,fapta penala de SEDUCTIE, prevazuta si pedepsita de art.199 Cod penal,daca dovediti faptul ca persoana aceea promite fetei ca o ia in casatorie ,daca se culca cu el.
Daca nu o cere in casatorie atunci nu se incadreaza clar la seductie. Dar si daca o cere?
Oare scopul oricarei relatii serioase intre un barbat si o femeie nu este sa intemeieze o familie? Oare asta in mod normal nu implica si o cerere in casatorie? Ce inseamna aia "sa promita"? Adica trebuie dovedit neseriozitatea individului, corect? Daca el ii spune ca o doreste de sotie si doar trage de timp dupa ce ea este de acord, deci o promisiune desarta, atunci se poate spune ca este seductie. Dar daca omul o prezinta familiei sale, cauta restaurant, haine, invitatii, stabileste data, cumpara inel... cum este asta interzis de lege? Pai toti barbatii casatoriti la un moment dat am sedus femeia cu care ne-am unit destinele... oare dragostea nu implica si indragosteala, adica seductie, intr-o faza initiala? De cand este asta in sine ceva pedepsit de lege, daca fata este la varsta la care are voie sa se indragosteasca? Nu scrie nicaieri in lege de diferenta de varsta acceptabila... asa cum nu scrie nici de diferenta de avere...
Acum faceti ce vreti... dar daca as fi in locul fetei si as stii ca mergeti sa depuneti plangere la politie impotriva iubitului meu (alegerea mea, buna, rea, cum o fi)... pai chiar ca as pleca de acasa... In acel caz ramane doar sa sperati ca se va intoarce in caz ca o sa fie nefericita. Dar daca o sa fie fericita si il face fericit si pe acel barbat si mai incolo ramane si cu o zestre frumoasa pentru a-si reface viata a doua oara? Este inadmisibil acest mod de gandire? Mai bine sa ia un barbat cu care sa traga mata de coada si sa se bata ca chiorii ca muncesc de pe o zi pe alta si nu au de nici unele? Dar sa fie de varsta ei... oare asta o sa fie bine?
Pardon... fata o sa gaseasca un Brad Pitt si de varsta ei si frumos si cu bani... si care sa o iubeasca pana la adanci batranete...
Eu zic sa judecati oamenii dupa fapte... nu dupa prejudecati... a fi mai in varsta sau a avea mai multi bani, nu este in sine ceva penal. Restul e statistica... cate cupluri de acest fel rezista etc... Si daca el locuia la 3000 km distanta, iar nu era bine, nu-i asa? Si totusi exista cupluri care functioneaza si in ciuda diferentelor mai bine decat ceea ce consideram "clasic".