avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta

Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o las sa faca acest lucru?Sau pot cumva sa il actionez pe acest individ din punct de vedere legal sa nu se mai apropie de fata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tot ce trebuie sa faceti dumneavoastra este sa va intelegeti fata ,sa o ascultati sa vorbiti cu ea si sa fiti alaturi de ea fie ca greseste fie ca nu ..toti avem dreptul de a ne indragosti de persoana care poate nu este pe placul parintilor sau a celor din jur ..dar nu avem dreptul ca parinte sa judecam alegerea copiilor trebuie sa-i sustinem ....
eu nu sunt expert, dar am patit aceeasi situatie. Eu am procedat in felul urmator:
1. am vorbit cu baiatul si i-am atras atentia ca fata e minora ( pana la varsta de 18 ani indiferent daca fata recunoaste ca a vrut de bunavoie sa intretina relatii sexuale TOT CORUPERE de minori se numeste si se incadreaza) si sa o lase sa termine liceul, iar apoi daca o iubeste sa faca ce vor ei.Eu m-am bazat ca timpul le va rezolva pe toate
2 Am discutat cu fata ( fetele intre 16-20 ani au mintea-n .....) si i-am explicat cateva cazuri concrete de esecuri intre cuplurile cu diferente mari. Trebuie punctat in discutia asta posibilitatea ca ea sa nasca si imposibilitatea cresterii copilului fara sa ai o sursa de venit sigura
3 Am discutat cu un politist care mi-a acordat ajutorul printr-o discutie cu fata la domiciliul meu.
CONCLUZIE: Puneti-va in locul iubitului fiicei dumneavoastra si vedeti ce repede ati da bir cu fugitii cand ar afla ca exista o plingere la politie ca fata dumneavoastra nu mai e fata mare desi nu are 18 ani. In orice caz tineti minte ca rau se poate face usor,... bine foarte greu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nichedanutz76 a scris:

eu nu sunt expert, dar am patit aceeasi situatie.

Tocmai... pt ca nu sunteti expert, iar aici sunt oameni care practica avocatura si au spus clar ca nu se cheama "corupere de minore" din moment ce are peste 16 ani si este cu consimtamantul ei... NU SE INCADREAZA la acest capitol.
Restul de procedura cu scop de intimidare cu un politist binevoitor functioneaza doar la prosti. Dar probabil ca pe asta va bazati cand spuneti ca "fetele intre 16-20 ani au mintea-n .....". Ce inseamna aia plangere la politie ca fata "nu mai e fata mare desi nu are 18 ani"? Asta la ce capitol si litera din codul penal se incadreaza? Sa presupunem ca fata se sperie... ca de fapt nu aveti ce sa ii faceti... decat doar sa o enervati mai tare, evident, daca fata este capabila sa gandeasca de una singura... dar "baiatul"... ce faceti daca este un barbat sigur pe el, inteligent si are si el bani si relatii? Mare chestie plangere la politie... pai oricine poate depune plangere la politie despre orice... daca nu are dovezi si daca nu se incadreaza la nici o fapta penala, ce obtine? Vreti sa ii dea amenda pt ca fata nu mai e fata mare? Si cum dovedesti asta politiei, daca fata nu depune plangere? O duci cu forta la ginecolog si ala depune marturie?
Cum sustii idea nr. 2, cu "imposibilitatea cresterii copilului fara sa ai o sursa de venit sigura"? Ce te faci daca barbatul asta mai mare cu 20 de ani sta bine cu banii si are un serviciu bun? Ce mai este aia "sursa de venituri sigura" in zilele noastre cand nici un servici la stat nu mai este venit sigur? Apropos... singura sursa de "venit sigur" cred ca o ofera un pensionar. Eu asa as raspunde in locul fetei: "Bine tata, atunci ma marit cu un pensionar pentru ca are o sursa de venit sigura".
Povestea cu "cateva cazuri concrete de esecuri intre cuplurile cu diferente mari" iarasi nu sta in picioare pentru ca se pot aduce in contra argument cazuri concrete in care oamenii au fost fericiti chiar cu diferente mari de varsta. Intradevar dpdv statistic se poate argumenta, dar statistica ramane o statistica si nimic mai mult.
Cel mai bine ca parinte sugerez sa incerce cu frumosul, sa ii spuna parerea si temerile legate de o legatura care probabil nu o sa dureze etc etc... dar atat... e alegerea fetei si viata ei. Si fata mea nu a iesit in oras cu cine mi-ar fi placut mie, inca din anii de liceu, ci cu cine i-a placut ei si nu am avut ce face. La un moment dat m-am luat cu mainile de cap ca a iesit cu un chinez tatuat, care mai face pe actorul in roluri nesemnificative... dar nu m-am bagat si ghici ce bine le merge... Acum are 24 de ani, sunt impreuna de cativa ani buni, au restaurantul lor de familie, au si bani, de toate si s-a integrat in familia baiatului si este fericita cu el si asta e tot ce conteaza pt mine. Restul sunt prejudecati si statistica...
As recomanda sa incercati sa aveti o discutie cu persoana la care vrea fiica d-voastra sa se mute.... diferenta de varsta isi va spune cuvantul oricum , dar e o problema delicata si trebuie sa o tratati ca atare.... discutati si cu fiica , dar fara sa-i reprosati ceva si incercati sa aflati ce planuri de viitor are.... si cam ce o asteapta... succes.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)