nichedanutz76 a scris:
eu nu sunt expert, dar am patit aceeasi situatie. Eu am procedat in felul urmator:
1. am vorbit cu baiatul si i-am atras atentia ca fata e minora ( pana la varsta de 18 ani indiferent daca fata recunoaste ca a vrut de bunavoie sa intretina relatii sexuale TOT CORUPERE de minori se numeste si se incadreaza) si sa o lase sa termine liceul, iar apoi daca o iubeste sa faca ce vor ei.Eu m-am bazat ca timpul le va rezolva pe toate
2 Am discutat cu fata ( fetele intre 16-20 ani au mintea-n .....) si i-am explicat cateva cazuri concrete de esecuri intre cuplurile cu diferente mari. Trebuie punctat in discutia asta posibilitatea ca ea sa nasca si imposibilitatea cresterii copilului fara sa ai o sursa de venit sigura
3 Am discutat cu un politist care mi-a acordat ajutorul printr-o discutie cu fata la domiciliul meu.
CONCLUZIE: Puneti-va in locul iubitului fiicei dumneavoastra si vedeti ce repede ati da bir cu fugitii cand ar afla ca exista o plingere la politie ca fata dumneavoastra nu mai e fata mare desi nu are 18 ani. In orice caz tineti minte ca rau se poate face usor,... bine foarte greu
Art. 199 din Codul penal definiste infractiunea de seductie.
Seducţia
Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
In consecinta, fapta nu constituie infractiune dar se poate speria respectivul.
Daca are inspiratia sa mearga sa consulte un avocat in mod sigur ar putea intelege situatia sub aspect juridic.Nu se va putea dovedi nimic nici daca ar fi vinovat.
Sau...pur si simplu sa descopere acest forum ca si dvs. si sa adreseze aceasta intrebare...daca este nevinovat...
Un simplu raspuns il poate lamuri.
Dvs. ati avut noroc ca s-a speriat.
Dar...daca nu se sperie...?