In magazinul nostru desi se lucreaza in 2 schimburi,programul de lucru nu este afisat la punctul de lucru.Acest fapt a dat nastere unor discutii intre conducerea magazinului si o parte dintre angajati , care au fost informati verbal,ca ei vor lucra program de 8 ore pe zi ,timp de 5 zile(specificandu-se ca vor lucra inclusiv sambata si duminica,si vor fi pontati in zilele de luni si marti,cand vor fi liberi)Cealalta parte a angajatilor respecta vechiul program:o saptamana schimbul I ,7,25 ore pe zi,o saptamana schimbul II ,5 ore pe zi ,un week-end lucrator de cate 11 ore pe zi si unul nelucrator.Evident, s-a creat in randul primilor angajati o stare de confuzie generata de faptul ca ei desi sunt nevoiti sa lucreze in week-end,nu vor primi spor la salariu ci doar zile libere,in conditiile in care totalul orelor lucrate este aproape identic la cele 2 categorii de salariati incadrati pe acelasi post(functie).Poate angajatorul sa decida acest program (discriminatoriu),si mai mult sa nu afiseze nici unul dintre ele la punctul de lucru? Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Art.114 C.mun. prevede ca programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt afişate la sediul angajatorului. Prin urmare, consider ca acestea trebuie sa fie afisate si la punctul de lucru al angajatorului.
Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, este considerată muncă suplimentară. Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
Numai daca este stabilit prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern se poate munci si in week-end.
Ore de noapte
ioneliya38
buna ziua,lucrez intr-o org.umanitara,se ocupa cu reintegrarea si reeducarea tinerilor.prog meu de lucru este de la ora 16,30 la 07,45.stingerea in casa este ... (vezi toată discuția)