avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita.
Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de mostenire?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:16, 15 Mai 2013
Se va trece suma in urma obtinerii unui extras de cont de la banca ca urmare a adresei notarului care va dezbate succesiune insa dupa punerea dosarului pe rol .
Certificatul de mostenitor stabileste calitatea si numarul mostenitorilor precum si cotele acestora din Bunurile aduse la masa succesorala care sunt determinate.
Da, poate ar fi bine ca notarul sa verifice si daca nu exista mai multe conturi.
Daca persoana are calitate si pentru alti bani evident...
De obicei, succesibilii stiu daca defunctul a lasat si alti bani sau are si alte conturi la alte banci, atunci cand nu sunt siguri, notarul face adresa la toate Bancile, treneaza mai mult dezbaterea succesiunii insa daca succesibilii doresc acest lucru , notarul depune diligentele necesare pentru obtinerea raspunsurilor de la Banci. Oricum, suplimentarea se poate face oricand cu alte sume, la bunurile mobile nu se percepe impozit chiar daca au trecut doi ani de la deces.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune testament gabi1984 gabi1984 Buna ziua, Am urmatoarea situatie la care sper sa obtin un sfat: defunctul a murit acum 3 luni. A lasat testament pentru 2 nepoti (de frate), care primesc 50% ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)