institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei.
pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse consideratii ca adoptarea acestui statut este lipsita de temei legal, argumentandu-se cu art. 2,3,6, din legea 514/2003 si alte inca cateva.
concluzia trasa este ca un cj poate profesa si fara acea obligatie de a se inscrie intr-un colegiu si tablou al cj cum prevedea statutul respectiv
....asta dupa ce mi-am facut o gramada de probleme ca "imi exercit profesia ilegal"
.....
intre timp m-am inscris intr-o asociatie a consilierilor juridici in domeniul financiar bancar in care imi desfasor activitatea,dar oricum, mi se pare o bataie de joc aceasta jonglare cu mintile oamenilor
si daca eu, in calitate de jurist spun asta, ce sa mai zica cei care au un alt format profesional??
catre LIvis, Baroul avocatilor este ONG? cum credeti ca se va face treaba in sistem cu zeci de ong de consilieri juridic, Nu intelegeti aici e smecheria. Sa cautat sa existe cit mai multe astfel de ong, ca avocati sa nu aiba pe cineva care sa le puna probleme. Exemplu dupa cum majoritatea cj se contrazic si fiecare da interpertare cum vrea, nu faccem nimic constructiv, asyta sa si urmarit sa nu exista unitate intre consilieri juridici pentru a milita, pentru aceleasi drepturi cu avocati. Dar vad ca noi romani in loc sa facem ceva, de fiecare data punem bete in roate. Asa ca traiti bine
Art. 78.
(1) U.N.B.R. este persoana juridica de interes public, infiintata prin Lege, cu patrimoniu propriu si organizare de sine statatoare.
(2) Este interzisa aproprierea, uzurparea sau utilizarea denumirii „Uniunea Nationala a Barourilor din Romania” („U.N.B.R.”) de catre orice persoana fizica sau persoana juridica, indiferent de natura activitatii desfasurate de catre aceasta, sub sanctiunea prevazuta de lege pentru folosirea fara drept a denumirii unei persoane juridice de interes public, infiintata prin lege. (statut avocati)
Este pers. jur. de interes public, org. nonguvernamentala?
Si asta ziceam si eu..... daca toti cj ar fi uniti si nu dezbinati ca in prezent, s-ar perfectiona si statutul lor
Motivul dezbinarii sunt taxele de inscriere si cotizatiile percepute de CCJ si pe care unii cj nu si le pot permite.
- 4.000.000 lei inscrierea.
- 200.000 lei cotizatia, iar daca vrei sa ai legitimatia vizata la zi trebuie sa achiti cotizatia anticipat pe 6 luni- total 1.200.000 lei.
- Cam greu pentru cei cu salarii mici.
Ciudate si sumele astea.... La Tulcea am fost invitata sa ma inscriu in Colegiul cj contra unei taxe de inscriere de 500.000 lei si o cotizatie lunara de 100.000 lei. Ma mai gandesc daca merita sau nu efortul....
Puteti sa-mi spuneti ,cu titlu informativ, cam cu cat va platesc angajatorii pentru munca prestata?
Pai eu iau cam 10.000.000 lei net, de la societatea unde sunt angajat cu norma intreaga.
Dar sunt care iau minimu pe economie si poate nici atat, sunt angajati cu 4 ore si nu iau nici 3.000.000 lei lunar.