avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Subiect: Partaj apartament cumparat cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Subiect: Partaj apartament cumparat cu credit ipotecar

Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea apartamentului? Diferenta ramasa de bani si cheltuielile de judecata cu banca se vor indrepta si asupra ei sau doar asupra fostului sot, titularul creditului ?
Daca apartamentul va fi executat ,fosta sotie are vreo sansa sa-si recupereze banii platiti la rate pe cnp-ul fostului sot ?
Fostul sot doreste executarea apartamentului ,considerand ca daca se executa apartamentul nu mai are ce imparti cu fosta sotie ,scapa de apartament si de ratele platite de ea in contul lui .
Cel mai recent răspuns: d-r , utilizator 12:49, 3 Iunie 2013
Deoarece creditul a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot , eu n-am participat cu venituri la achizitionarea creditului ipotecar bancar .
Cititi cu atentie contractul de credit. ma indoiesc ca nu sunteti si codebitor, daca s-a finantat cumpartarea unui imobil comun. Sigur ati semnat doar ca si garant ipotecar si nu ca si codebitor?
Va pot trimite documentele scanate la o adresa de mail . Calitatea mea este de garant ipotecar ,contractul de credit ipotecar este semnat doar de fostul sot .
Rata o platesc in contul fostului sot ,doar pe cnp-ul lui ,eu nu figurez nicaieri ,nu pot plati rata pe cnp-ul meu deoarece nu figurez nicaieri .

Am solicitat la banca un extras de cont ,acesta nu mi se poate elibera decat oficial prin instanta ,avocat , deoarece titularul creditului este doar fostul sot .
Nu am acces nici macar la un extras de cont ,ca sa pot demonsta ca am virat ratele in contul fostului sot (Titularul contului ).
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

Buna ziua !
Am completat la banca 2 cereri acum 45 de zile lucratoare . Raspunsul dat de catre banca nu are nici o legatura cu ceea ce am solicitat ,iar la una din cereri i s-a dat alt nr de inregistrare fara acordul meu . In cate zile se da raspunsul la o cerere inregistrata ,cu acordul cui se schimba nr de inregistrare al cerereii ?
In prima solicitarea am cerut sa mi se aduca la cunostinta obligatiile mele in calitate de garant ipotecar dupa executarea si scoaterea la licitatie a apartamentului si explicarea terminologiei garantul ipotecar se obliga in solidar cu imprumutantul pentru achitarea sumei garantate si renunta la beneficiul discutiunii si diviziunii .
Raspunsul primit a fost sa citesc contractul de garant ,deoarece acolo sunt specificate atributiile mele .Legat de terminologie si semnificatia acelei clauze nu am primit nici un raspuns .
In a doua cerere am cerut acordul banicii de a introduce apartamentul in partaj .
Rapunsul primit dupa 45 de zile lucratoare a fost sa completez o cerere tipizata l sucursala bancii .
M-au plimbat de la un departament la altul si nu stiu ce sa mai fac ?
De ce nu mi-au dat cererea tipizata acum 45 de zile lucratoare ? Cea de la banca mi-a spus ca nu trebuie sa cer acordul bancii ptr introducerea in partaj si atunci am completat o cere scrisa prin care am solicitat acordul .
Banuesc ca raspunsul afirmativ sau negativ il voi primii in urmatoarele 45 de zile lucratoare .
Nu stiu ce sa fac ,cui sa ma adresez in aceste conditii ?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de ipoteca anca&lary anca&lary Buna seara tuturor si va felicit pentru activitatile pe care le desfasurati pe acest site. As dori sa va adresez cateva intrebari, caci sunt intr-o situatie ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit bancar holiday holiday Cu ocazia partajarii bunurilor comune, dupa desfacerea casatoriei, prin hotarare judecatoreasca s-a consfiintit intelegerea partilor cu privire la atribuirea ... (vezi toată discuția)