avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cantitate comerciala.Vama
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cantitate comerciala.Vama

Buna seara!
Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste produse 6 la numar:2 genti,si alte patru produse diferite.
Ei bine am ajuns la oficiul postal vamal din oras si dl vames a inceput sa ma ia tare ca vai 2 genti,tricou,curea?(ati prins ideea )intreband ce fac eu cu atatea,ca le -as vinde ,ca am voie sa comand numai pentru mine,ceea ce este o aberatie.
Va intreb pentru ca mai astept niste colete( cu 4-6 produse in fiecare pe care le-am comandat in aceeasi zi cu coletul deja primit de alti furnizori) si nu as vrea sa mi le opreasca la vama.Este posibil?
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 22:34, 1 Iunie 2013
Exista o taxa de import forfetara daca marfa are caracter comercial. Asta e valabil atunci cand expeditorul este persoana fizica. Scrie tot aici [ link extern ]
Ce nu inteleg eu este de ce te-au incadrat si la expeditor persoana fizica si la firma, din moment ce le-ai spus ca e comanda online, deci de la o firma, pentru care se aplica alte taxe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
sierra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)