avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Predare casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Predare casa

Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema:
casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada 2009/2010 a omis sa treaca 3 chitante(107 lei), iar in registrul de casa a omis sa treaca valoarea unui borderou(300 lei). De asemenea in ianuarie 2011 s-a inregistrat la plati 1 plata care a mai fost efectuata. Cenzorul a inceput verificarea doar din septembrie 2012 pentru intreaga perioada. Mentionez ca in martie 2013 casa este -346.20. La o analiza a incasarilor si platilor s-a constatat ca platile sunt mai mari cu aceasta suma si deci casierul la un moment dat a pus-o in casa. Ar fi corect ca aceasta suma sa ii fie restituita la predarea gestiunii?Ce ar mai trebui facut? Va multumesc anticipat pentru sfaturile pe ca le veti posta.
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 13:38, 31 Mai 2013
Va multumesc ca participati la discutie si pentru a fi mai explicita vreau sa va spun ca am refacut sit cu acele omisiuni si ea este urmatoarea
SOLD INITIAL 2009 1609,41
luna an incasari totale 2009-2013 plati totale 2009-2013 sold final
MARTIE 2013 77545,26 79495,83 -341,16

Am vrut sa atasez un fis excel dar nu stiu cum si am postat ce vedeti mai sus. As dori o solutie si daca am inteles bine de la D-nul Adrian si D-na Elga se pot inapoia banii printr-o disp plata.Ar fi corect? D-na Crina din ceea ce ati postat dvs eu nu am dedus ca cineva ar fi acuzat de furt.....Va multumesc!

Ati introdus in aceasta situatie si borderourile lipsa de la incasari, precum si sa scoateti dublura platii pe care ati constat-o?
Da am refacut sit cu acele borderouri(incasari)lipsa si eliminarea acelei plati duble.
Cont in banca si plati prin banca ati avut in aceasta perioada?
Ceva nu e in regula , a avut bani fizic pentru plata desi scriptic depaseste soldul....
Mai cautati la plati , poate este ceva trecut gresit ..caci trebuie specificata si ziua,luna,anul cand este gasita eroarea de inregistrare-deci trebuie sa gasiti exact greseala cu aceasta suma.
Daca aveti sa ii inapoiati bani , faceti proces verbal constatare diferenta sold ,specificati ziua ,luna si anul cand s-a gasit greseala de inregistrare si ii inapoiati banii prin dispozitie de plata pe care scrieti diferenta de restituit cf pv diferenta sold din data de..
Mai asteptati si alte pareri
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
CRINA1, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiunea unei asociatii de proprietari ContSters197509 ContSters197509 Ce i se poate intampla unei contabile la o asociatie de proprietari daca in registrul de casa are o lipsa de 50.000 Ron. Presedintele nu i-a facut nici o ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila yoko49 yoko49 Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de caldura scazute in registrul de casa! migaste migaste am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET ... (vezi toată discuția)