avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Predare casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Predare casa

Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema:
casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada 2009/2010 a omis sa treaca 3 chitante(107 lei), iar in registrul de casa a omis sa treaca valoarea unui borderou(300 lei). De asemenea in ianuarie 2011 s-a inregistrat la plati 1 plata care a mai fost efectuata. Cenzorul a inceput verificarea doar din septembrie 2012 pentru intreaga perioada. Mentionez ca in martie 2013 casa este -346.20. La o analiza a incasarilor si platilor s-a constatat ca platile sunt mai mari cu aceasta suma si deci casierul la un moment dat a pus-o in casa. Ar fi corect ca aceasta suma sa ii fie restituita la predarea gestiunii?Ce ar mai trebui facut? Va multumesc anticipat pentru sfaturile pe ca le veti posta.
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 13:38, 31 Mai 2013
Cu banca nu s-a lucrat deloc si nici bani depusi nu sunt . Casierul/administatorul sustine ca la un moment dat cand a verificat casa(nu verifica de fiecare data deoarece considera ca tot ce incaseaza si plateste) a constatat o lipsa de 300 si ceva bani. Si-a dat seama ca ceva nu e in regula si in loc sa verifice si-a lasat salariul in casa pana la recuperarea sumei. Aceasta ar fi explicatia platilor mai mari decat incasarilor si totul pentru ca nu s-a facut verificarea la timpul respectiv.
Trebuia sa caute , nu putea pune banii in casierie fizic fara ca acestia sa aiba corespondenta scriptica ...Si chiar daca a facut asa ,sa spunem, interesul era sa caute greseala ,nu sa ramana cu banii dati, ceva nu e in regula! Va repet , trebuie sa gasiti exact greseala ,pentru a ii inapoia banii .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
CRINA1, utilizator
Daca ati verificat si totul este in regula faceti corectarea soldului si gata.
Casierul nostru face operatiuni de casa pentru doua asociatii de proprieri in acelasi sediu si in acelasi program. Intr-o zi a facut mai multe plati in numerar, achitand cateva facturi pe baza de chitante intocmite de reprezentantii firmelor prestatoare. Casierul a platit, a achitat si a primit chitante. A dua zi constatam ca soldul casei pentru una din asociatii era negativ, adica platise mai mult decat putea... Explicatia o deduceti fara probleme: avand banii ambelor asociatii in sertar, omul a platit iar la sfarsitul zile si-a dat seama ca pentru una nu avea de unde..
Am rezolvat anuland acea pagina din registrul de casa si inregistrand o chitanta in ziua urmatoare cand erau incasari suficiente pentru a acoperi cheltuielile.
Repet, in contabilitate se pot face corectii oricand se depisteaza unele greseli.
Haideti sa reluam calculele si as avea rugamintea sa-mi raspundeti concret la intrebari:

1. Inainte de a face descoperirea cu borderourile si plata dubla, cat era soldul?
2. Cum ati operat borderoul lipsa, unde (incasari/plati) si ce valoare? Idem pentru plata dubla
3. Care este soldul final dupa operarea in RC?
4. Cati bani aveti in mana acum?

Scuzati-ma ca pun aceste intrebari, poate nefiresti dupa atata conversatie aici, dar, vorba @Crinei, ceva nu se leaga.
Aveti dreptate si de aceea nu am mai postat deoarece m-am apucat sa verific serios tot (m-am bazat numai pe verificarea cenzorului si spusele casierului) si am mai descoperit cateva probleme.Deci cand voi termina de reverificat tot o sa vad situatia reala. Oricum casa este goala dupa fiecara plata deoarece avem niste restantieri care au inghitit toate rezervele. va multumesc pentru interes.

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiunea unei asociatii de proprietari ContSters197509 ContSters197509 Ce i se poate intampla unei contabile la o asociatie de proprietari daca in registrul de casa are o lipsa de 50.000 Ron. Presedintele nu i-a facut nici o ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila yoko49 yoko49 Din raportul unei expertize contabile reiese ca soldul final al casei este pe minus cu mult fata de realitate.Din cate inteleg eu casiera a facut plati mai ... (vezi toată discuția)
Transfer sume intre fonduri Mihaela_32 Mihaela_32 Anul trecut sa incasat fondul de reparatii fara a se specifica pe chitanta ce reprezinta, contabilul de pe vremea aceea la trecut la fondul intretineri, ... (vezi toată discuția)