avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de sanctionare

Buna ziua!
Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%).
Intrebarea mea este daca trebuie depusa decizia la ITM? Unele persoane mi-au spus ca nu este nevoie sa inregistram decizia la ITM . Este adevarat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:01, 6 Martie 2009
Corect ar fi sa se duca, pentru a se opera sporul in cartea de munca.
crimson a scris:

Corect ar fi sa se duca, pentru a se opera sporul in cartea de munca.


Operatia s-a efectuat in cartile de munca, la sediu (exista aprobare) in baza respectivei decizii.
Daca sporul de fidelitate este un spor cu caracter permanent consider ca se acorda prin act adtional.
Prin CIM sporurile permanente sunt negociate si fac obiectul unor clauze, acordarea ulterioara incheierii CIM. a sprurilor cu caracter permanent se face prin act aditional.
Paremi-se ca nu se are in vedere prevederile Legii nr.130/1999 cand se sustine ca nu trebuie dusa o astfel de decizie la ITM. In art.2 alin.1 lit.a se prevede ca, angajatorii sunt obligati sa depuna la inspectoratele teritoriale de munca la care se pastreaza si se completeaza carnetele de munca ale salariatilor actele privind executarea, suspendarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.
Decizia de sanctionare modifica salariul de incadrare.
Decizia de sanctionare nu modifica salariul angajatului, modifica venitul brut in luna sau lunile pentru care se aplica.
In cazul in care salariatul este platit in acord acesta poate avea un venit brut lunar mai mare decat salariul negociat cu toate ca poate avea aplicata si o sanctiune disciplinara.

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)