avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de sanctionare

Buna ziua!
Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%).
Intrebarea mea este daca trebuie depusa decizia la ITM? Unele persoane mi-au spus ca nu este nevoie sa inregistram decizia la ITM . Este adevarat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:01, 6 Martie 2009
Subscriu la ce a spus "elis".

Eu personal am dus la ITM Brasov si Covasna orice act care a modificat contractul, fie ele decizii sau acte aditionale si nu mi-au fost refuzate niciodata pe motiv ca nu sunt necesare.

Poate cel mai indicat ar fi sa contacteze ITM-ul pentru a adresa aceasta intrebare. Stim cu totii ca practicile pot fi diferite de la un judet la altul si pana la urma "paza buna trece primejdia rea".
adelaida_07 a scris:

Decizia de sanctionare nu modifica salariul angajatului, modifica venitul brut in luna sau lunile pentru care se aplica.
In cazul in care salariatul este platit in acord acesta poate avea un venit brut lunar mai mare decat salariul negociat cu toate ca poate avea aplicata si o sanctiune disciplinara.


Modifica salariul de incadrare , codul muncii prevede clar ca sanctionarea prevede reducerea salariului de bază . Efectele sancţiunii reducerii salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10% sunt cu precădere patrimoniale, afectând doar salariul de bază, iar nu şi sporurile, indemnizaţiile etc.


adelaida_07 a scris:

Decizia de sanctionare nu modifica salariul angajatului, modifica venitul brut in luna sau lunile pentru care se aplica.
In cazul in care salariatul este platit in acord acesta poate avea un venit brut lunar mai mare decat salariul negociat cu toate ca poate avea aplicata si o sanctiune disciplinara.

Sunt si eu deacord ca decizia de sanctionare nu genereaza act aditional de diminuare a salariului si apoi act de revenire la salariul initial, deoarece nu se cere acordul salariatului ptr. diminuare.
Modificarea salariului nu se face in baza unui act aditional, ci in baza deciziei de sanctionare ... Efectele sancţiunii reducerii salariului de bază sunt cu precădere patrimoniale Acestea afecteaza doar salariul de bază.
In primul rand sporul de fidelitate intra in categoria sporurilor permanente.
In conditiile in care, angajatorul, a emis o decizie de acordare a acestui spor, decizia se opereaza in carnetul de munca, intregind astfel salariul de baza brut.
Decizia reaspectiva nu se comunica la ITM. Aceasta se comunica la ITM numai atunci cand ITM tine carnetele de munca, fiind doar necesara in vederea completarii acestora.

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)