avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce putem face impotriva lipirii pe scara a reclamelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce putem face impotriva lipirii pe scara a reclamelor nedorite?

Stimati Domni/Doamne,
In ultima perioada suntem tot mai mult "bombardati' cu oferte si recame ale diverselor firme si supermarketuri.
O parte din ele sunt plasate in cutiile postale, altele sun plasate direct pe geamurile de la intrarea in scara blocului, la diverse formate (A4 ; A2 etc), cu lipici puternic (care necesita un volum mare de munca pentru al inlatura), altele in interiorul scarii de bloc, pe panourile proprii de afisaj si pe pereti.
Este un dezastru total si creeaza un aspect deplorabil al imobilului. Cea mai mare parte din locatari (peste 90%) nu sunt interesati de aceste reclame si oferte, iar atunci cand le gasesc in cutiile postale le arunca pe jos - chiar daca personal am cumparat un cos de gunoi civilizat si l-am amplasat langa cutiile postale) - rezultatul fiind o mica "groapa de gunoi" care asteapta sa vina femeia de serviciu.
Nici cei care plaseaza aceste oferte si reclame, nici proprii locatari nu se gandesc ca cineva trebuie sa faca curat si ca acel cineva trebuie sa fie platit din banii asociatilor (locatarilor).
De foarte multe ori (am ajuns la limita max. de stress) am atras atentia verbal si in scris (afisare la vedere a interdictiei de postare a reclamelor) diversilor reprezentanti ai supermarketurilor sau firmelor sa nu mai posteze aceste mijloace de reclama insa nu am ajuns la nici un rezultat, unii fiind chiar agresivi.
Ce este de facut ? Exista un cadru legal care sa poata fi folosit impotriva acestui gen de reclama ? Cum poate fi aplicat el ? Sund dispus personal sa actionez in judecata aceste firme !
Va multumesc anticipat pentru amabilitate si timpul acordat. Astept un raspuns de la Dumneavoastra.

Cu stima,

IOAN PASCU
Pesedinte asociatie proprietari din Pitesti
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 10:35, 1 Aprilie 2023
Ati putea incepe cu o plangere la politie, desi nu veti rezolva mare lucru , cel mult o amenda-daca va fi identificat vreun faptuitor...daca nu, stati la "panda".Sa dati in judecata marketul care isi face astfel reclama e bine, insa va puteti izbi de o problema: ar putea invoca faptul ca altcineva decat personalul lor le-a lipit, din rea credinta, ca ei de fapt le impart in magazin numai...etc. si pierdeti cu brio - timp si bani.
O solutie ar fi interfonul , sau interesati-va la o firma de paza - au niste atributii si obiective foarte diversificate.
Deasemeni, puteti incepe o campanie de informare si atentionare a celor in cauza- sau a populatiei in general despre ce deranjeaza: lipsa de educatie a romanilor.
Din pacate sunt doar ganduri, pareri, nervi si nu sfaturi pur juridice...:stunned:este tarziu.
Sunt presedintele unei asoc. de proprietari, tot din Iasi. Aici am gasit alta solutie: in adunarea generala am adoptat o hotarare care prevede perceperea unei taxe de 10 RON/zi pentru afisajul de orice fel, si orice activitati de marketing desfasurate in perimetrul condominiumului. Am cerut datel de facturare ale Kaufland, Lidl, Mega Image si Carrefour, pentru a le emite facturile. Inca nu am primit raspuns, dar hotararea este legala si opozabila acestor comercianti, iar in eventualitatea unui proces civil, castigam. Nu numai procesul ci si banii. Si poate si descurajarea practicilor de marketing, specifice anilor 90.
Pentru afișele lipite pe geamuri încercați să sunați la numărul de telefon afișat.Le cereți să vină să vină să facă curățenie,să vină să dezlipească afișele sau îi reclamați la poliție.Macar vă lămuriți de ce vandalizeaza intrarea în bloc și aflați reacția lor.Ceva trebuie să faceți altfel vor lipi in continuare crezând că nici nu vă pasă, că nu vă interesează.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclame in usa acces apartament EugeniaG EugeniaG Buna ziua Ne confruntam cu urmatoarea problema: o multime de furnizori, firme, isi fac reclama atarnand in clantele usilor, ori bagand in deschizatura usii, ... (vezi toată discuția)
Afise in scara blocului DumiAnd DumiAnd Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cutie postala emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca este posibil si ce implicatii are montarea unei cutii postale mai mari, in plus fata de cea existenta, la adresa de ... (vezi toată discuția)