avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rate la banca platite, amenintari telefonice ...
Discuție deschisă în Executare silită

Rate la banca platite, amenintari telefonice nejustificate

as dori sa intreb,,, cum poate o banca sa ti divulge contul unei alte firme? mentionez ca sant cu datoriile la zi,si cand am intarziat am platit penalitati.am luat un credit de nevoi personale in 2007.msi am de plata 220 euro..ma suna de la o firma si ma ameninta sa platesc,,, dar eu sant in grafic cu plata... am reclamat la opc.. si nimic..cica nu am bon...ca ma amenintat...sant din bucuresti... cui sa ma adresez? multumesc
Cel mai recent răspuns: bandi2 , utilizator 08:35, 11 Iunie 2013
ca infractiune e vb de o amenintare cu moartea , cu bataia, ca va distruge.. chestiuni de-astea. Pe dvs cu ce v-a amenintat ?
Art. 193

Ameninţarea

Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

multumesc mult. de fapt banca ma contactat ieri si mi a spus sa nu dau curs doar telefoanelor de la banca.

pai dupa ce m au sunat acei... sa zicem deocamdata frumos...oameni, am cerut sa mi trimita pe mail ce au cu mine.bineinteles ca nu mi au raspuns.. si tacerea e un raspuns,de fapt. eu avand timp, am si rabdare...oricum am facut demersurile care le am considerat catre organele abilitate.nu mi e frica ,nu am ce ascunde...si contract am doar cu banca.

Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Sa inteleg ca daca eu am un credit, am platit toate ratele la timp si le platesc in continuare fara a avea nici o rata restanta este normal sa fiu contactata de o firma de recuperari si amenintata cu executarea? Mie nu mi se pare normal sa fiu deranjata daca imi respect obligatiile contractuale, mai ales ca stim cum vorbesc operatorii de pe la firmele de recuperare.
Banca în calitate de creditor poate să cedeze creanța sa (mai simplu spus să o vândă) oricărei alte persoane fizice sau juridice, fără acordul debitorului. După cesiunea creanței, singura obligație a creditorului cedent (banca) sau a cesionarului (firma care a cumpărat creanța) este de a-l notifica pe debitor cu privire la cesiunea creanței.
Din momentul notificării, debitorul va avea obligația de a-ți păti datoria față de noul creditor (cesionarul).

Deci, faptul că ați încheiat contractul de credit cu o bancă nu înseamnă că aceasta nu poate ceda creanța pe care o are împotriva D-voastră altei persoane, fără să vă ceară acordul.
rocsica a scris:

Sa inteleg ca daca eu am un credit, am platit toate ratele la timp si le platesc in continuare fara a avea nici o rata restanta este normal sa fiu contactata de o firma de recuperari si amenintata cu executarea?

Vi s-a intamplat asta ?
Nu, nu-i normal sa va sune creditorul oricare ar fi el, sa va ameninte cu executarea silita daca dvs respectati contractul. Daca sunteti cu ratele la zi, n-o sa va sune nimeni.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)