avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura externalizãrii serviciilor de resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura externalizãrii serviciilor de resurse umane

Buna ziua,

As dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care externalizezi partea de resurse umane dintr-o firma.
1.Se face un proces verbal de predare-primire?
2. Trebuie anuntat la itm faptul ca se ocupa o firma specializata de partea de resurse umane?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 10 Iunie 2013
Se va incheia un Contr de prestari servicii cu firma respectiva. Daca predati anumite documente, puteti incheia procese verbale de predare primire, ca anexe la Contr.
ITM-ul se anunta doar daca prestatorul va gestiona aplicatia Revisal. Astfel conf pct 10 din Ordin MMFPS 1918/2011 in vederea înregistrării prestatorilor de servicii la inspectoratele teritoriale de muncă, angajatorii au obligaţia de a informa în scris inspectoratele teritoriale de muncă despre încheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare şi transmitere a registrului Revisal. Informarea inspectoratului teritorial de muncă se va efectua în termen de 3 zile lucrătoare de la data încheierii contractului de prestări de servicii.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
1.Se face un proces verbal de predare-primire?

Se va incheia un proces -verbal de predare primire a documentelor de personal, dar dupa ce s-a finalizat incheierea contractului de prestari servicii intre cele doua societati.

2. Trebuie anuntat la itm faptul ca se ocupa o firma specializata de partea de resurse umane?

Nu trebuie anuntat ITM-ul , decat in situatia in care societatea prestatoare se va ocupa de completarea si transmiterea REVISAl-ului.
Informarea va consta intr-o adresa intocmita de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii; certificatul de inregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comertului; precum si data de la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal DRAGFLO DRAGFLO DACA AM FACUT CURS RESURSE DAR LUCREZ LA UN CABINET TREBUIE SA ANUNT ITM DESPRE FIRMELE LA CARE TIN REVISAL? (vezi toată discuția)
Act aditional pentru transmitere revisal ludeea ludeea Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare. Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine ... (vezi toată discuția)
Decizie operare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Daca administratorul unei societati ( avand si diploma pt. absolvirea cursurilor de R.M. ) are decizie pt. a opera in revisal, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)