Astazi am primit un avertisment scris in care sementiona ca am incalcat prevederile ROI privind fisa postului :"angajatul indeplineste si alte sarcini profesionale care au legatura directa cu activitatea depusa in cadrul companiei, la cererea superiorului direct".
Mai exact trebuie sa fac cateva sarcini (ex:rapoarte si alte explicatii) pentru indeplinirea carora trebuie sa stau peste program . Aceste rapoarte nu le fac si colegii mei si in plus programul comunicat este de 10 ore si jumatate.Ore suplimentare nu se platesc.
Intrebarea mea este legal sa primesc avertisment pentru aceasta situatie? Ca seful meu ma pune sa fac din ce in ce mai multe lucururi sub acoperirea articolului "angajatul indeplineste si alte sarcini profesionale care au legatura directa cu activitatea depusa in cadrul companiei, la cererea superiorului direct".
Mai mult , dupa ce m-a amenintat ca daca nu plec de bunavoie prin demisie ,poate invoca concedierea pe neindeplinirea sarcinilor de serviciu mentionate mai sus.
Pai asa poate sa imi dea la infinit sarcini si sa zica ca nu le indeplinesc. Acum am semnat si o foaie unde este specificat un target de vanzari( pe care eu am mentionat ca nu sunt de acord cu el).
Revin cu intrebarea: este legal sa ma sanctioneze chiar cu concedierea?
Sau doar ma preseaza sa cedez psihic:(
Mai adaug ca amemnat o hartie care se numeste plan de actiune si in care este specificat ca trebuie sa indeplinesc niste sarcini pe care colegii mei nu le fac. are vreo valoare aceasta hartie daca nu este act aditional la contractual de munca?Mai este precizat ca daca nu le fac timpe o luna inseamna ca nu respect fisa postului.
Am tot citit pe forum ca legislatia muncii este in favoarea angajatului si ca angajatorul nu poate comite abuzuri. Daca aplica prevederi de acest gen in fisa postului si mai adauga si in ROI ca 2 avertismente scrise in decurs de 12 luni duce la concediere e clar ca te arunca ca pe o carpa cand vrea el
Nu mi se pare a fi abuz, atata timp cat un salariat semneaza fara sa stie ce semneaza.
In reg.intern se pot prevedea ca aplicarea a doua sanctiuni intr-un anumit interval de timp poate duce la desfacerea disciplinara a c.i.m.
De asemenea, sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.
Daca angajatorul mi-a dat acum un avertisment si peste 2 saptamani imi mai da unul ma concediaza? Chiar daca , spre deosebire de colegii mei fac sarcini suplimentare si astfel nu beneficez de tratament egal? Ma descurajati de tot.
Am gasit urmatorul articol in CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL PE ANII 2011-2014
Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familie
ART.75. (1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o sancţiune nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Acest contract este valabil?
Sau nu mai exista CCM la nivel de ramura comert in vigoare?
1. CCMN invocat de dvs nu are nicio valoare juridica, intrucat nu a intrat in vigoare.
2. Nu este vorba despre descurajare, dar nici nu pot accepta ideea ca angajatorul savarseste un abuz, ca urmare a faptului ca profita de neatentia salariatului la semnarea fisei postului.
3. Codul Muncii prevede la art.251 alin.1 ca, sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Incetare 61 a)
ade31
Buna ziua,
Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)