avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecere in rezerva din MApN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecere in rezerva din MApN

Buna ziua! Am nevoie si eu de sfatul dumneavoastra intr-o problema. In decembrie 2012 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare in speta OUG 195 / 2002. Lucrez in cadrul MApN , ofiter cu grad superior. Conform Legii 80 / 1995 , art. 87 pot fi trecut in rezerva sau pot fi mentinut in activitate pe baza propunerilor inaintate ierarhic catre ministrul apararii. Comandantul meu si cel imediat urmator au propus sa raman in activitate dar cei de la Bucuresti vor sa ma treaca in rezerva.Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la acest demers. Mentionez ca am avut o conduita ireprosabila pana acum, am doua misiuni in Afganistan, calificative maxime iar in sensul prevederii art 87 nu exista nicio procedura. Deci din punctul meu de vedere e 50% cu 50% iar cei de la nivel inalt vor sa ma execute.
Cel mai recent răspuns: mr_bachus , utilizator 20:57, 13 Februarie 2018
de fapt am vrut sa spun ca puteti contesta decizia doar daca va este potrivnica, daca va este favorabila nu are rost sa o contestati.
Decizia nu a fost luata inca. Am solicitat audienta la ministrul apararii nationale si voi fi primit in data de 2 iulie a.c. de catre un secretar de stat. Dumnealui printre altele a fost si procuror asta insemnand ca are cunostinta de cele juridice. Din informatiile mele cei de la forurile superioare au propus trecerea mea in rezerva specificand in speta prevederile art. 87., fara alta motivatie. Pur si simplu sec " propunem trecerea in rezerva in cond art.87 din legea 80". Astaeste nemultumirea mea si vreau in cadrul audientei sa-mi joc toate cartile nu sa stau neputincios sa asist la ececutia mea.
Invocati in sprijinul apararii dvs prevederile alin.3 al art.87 mai sus invocat. Explicati-le ca el este reglementat de o norma dispozitiva si nu de una imperativa.
Va rog un pic mai pe intelesul meu! Nu am studii juridice... Ma refer la ''dispozitiva" si "imperativa". Multumesc frumos pentru sfat.
IMPERATÍV, -Ã, 2. S. n. Necesitate categorică și necondiționată; obligație.

norma dispozitiva - se lasa la aprecierea partilor, nu este obligatorie

[ link extern ]

pot fi trecuti in rezerva - norma dispozitiva, nu este obligatorie trecerea in rezerva

sunt trecuti in rezerva - norma imperativa, este obligatorie trecerea in rezerva

Alte discuții în legătură

Rog ajutor de specialitate privind legea 80/1995 actualizata in 29.04.2011 costinel1979 costinel1979 Sunt cadru militar al M. A. I. inca in activitate. De cca. 2 ani ma lupt sa-mi demonstrez nevinovatia intr-o speta care intr-un final, la Judecatorie, s-a ... (vezi toată discuția)
Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)
Un militar din m.a.i. condamnat la 3 ani de închisoare SPavel SPavel Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ichisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu . se suspenda si executarea pedepselor accesorii ... (vezi toată discuția)