avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecere in rezerva din MApN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecere in rezerva din MApN

Buna ziua! Am nevoie si eu de sfatul dumneavoastra intr-o problema. In decembrie 2012 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare in speta OUG 195 / 2002. Lucrez in cadrul MApN , ofiter cu grad superior. Conform Legii 80 / 1995 , art. 87 pot fi trecut in rezerva sau pot fi mentinut in activitate pe baza propunerilor inaintate ierarhic catre ministrul apararii. Comandantul meu si cel imediat urmator au propus sa raman in activitate dar cei de la Bucuresti vor sa ma treaca in rezerva.Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la acest demers. Mentionez ca am avut o conduita ireprosabila pana acum, am doua misiuni in Afganistan, calificative maxime iar in sensul prevederii art 87 nu exista nicio procedura. Deci din punctul meu de vedere e 50% cu 50% iar cei de la nivel inalt vor sa ma execute.
Cel mai recent răspuns: mr_bachus , utilizator 20:57, 13 Februarie 2018
Norma dispozitiva = norma juridica de la care partile pot deroga, adica sa nu tina seama de ea. Eeste o norma care ofera o posibilitate si nu o obligativitate.

Norma imperativa = norma obligatorie.
Nu cumva ar fi fost o norma dispozitiva, numai daca art. 87 ar fi reglementat doar modul in care ar putea fi trecut in rezerva un cadru militar si n-ar fi existat virgula dupa care se reglementeaza acelasi mod si pentru posibilitatea de mentinere a lui in activitate? Din moment ce articolul de lege stabileste acelasi mod si pentru mentinerea in activitate a cadrului militar, nu cumva devine imperativa inaintarea ierarhica a unei propuneri, fie intr-un sens, fie in celalalt?
Altminteri, cadrul militar nu ar ramane in activitate ca o consecinta a conduitei pasive a comandantului, care ulterior ar putea fi sanctionata? Nu stiu. Intreb.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
mr_bachus, utilizator
Ar fi fost imperativa numai daca in loc de sintagma "pot" se mentiona "se trec in rezerva ...." sau "se mentin in activitate ...."
Deci pot fi mentinuti in activitate fara a se mai face vreo propunere in acest sens? Daca este asa, de ce textul de lege nu pune punct dupa: "... pot fi trecuti in rezerva la propunerea comandantului"? La ce bun precizarea ca poate fi mentinut in activitate tot in baza propunerii daca militarul este deja in activitate. Eu ma refer la imperativitatea inaintarii acestei propuneri. Si inteleg foarte bine sensul cuvintelor, termenii si norma.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
mr_bachus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor de specialitate privind legea 80/1995 actualizata in 29.04.2011 costinel1979 costinel1979 Sunt cadru militar al M. A. I. inca in activitate. De cca. 2 ani ma lupt sa-mi demonstrez nevinovatia intr-o speta care intr-un final, la Judecatorie, s-a ... (vezi toată discuția)
Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)
Un militar din m.a.i. condamnat la 3 ani de închisoare SPavel SPavel Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ichisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu . se suspenda si executarea pedepselor accesorii ... (vezi toată discuția)