avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transmitere Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transmitere Revisal

Buna ziua!
De la 1 iulie se majoreaza salariul minim, si voi face act aditional pentru angajati. Eu plec in concediu de vineri pentru 2 saptamani si nu o sa fie cine sa se ocupe de transmiterea revisalului. Daca il transmit eu maine e vreo problema ca il transmit inainte de termen?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 27 Iunie 2013
Nu.
Nu e nevoie de act aditional in cazul sal minim. E suficienta o decizie colectiva.
Nu este nevoie de intocmirea de acte aditionale, intrucat modiifcare nu intervine ca urmare a negocierii , ci ca urmare a unui act normativ. In acest sens, se poate face decizie colectiva sau individuala de modificare a salariului.
Asa cum s-a mai aratat , nu este nevoie de act aditional, modificarea salariului avand la baza un act normativ. Pot fi făcute, fie decizii colective, pentru toti angajatii sau pe categorii de angajati, fie decizii individuale de modificare a salariului.
Decizie colectiva care-si va gasi locul ..unde?
Fiecare dosar personal al salariatilor care beneficiaza de aceasta majorare trebuie sa cuprinda respectiva decizie...O xeroxam?:rolleyes:


Da, in fiecare dosar de personal va trebui sa existe o copie de pe aceasta decizie colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 2014 ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti daca pentru a modifica salariul minim pe economie al angajatilor,conf.HG 871/2013 trebuie facut un act aditional la CIM. Daca da,acesta ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu minim cu 1 iulie 2013 suciugeorgeta suciugeorgeta majorarea salariului din 1 iulie 2013 se poate face prin decizie colectiva in cazul in care avem 8 sau 6 salariati cu salariu minim?....in acest caz decizia se ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariului minim brut 1 februarie 2013 cristina_71 cristina_71 Buna ziua. As dori sa operez in Revisal majorarea salariului minim brut pe economie de la 1 februarie 2013.Intrebarea mea este : trebuie un alt contract de ... (vezi toată discuția)